Ton van Reen De verdwenen stad Roman 2016

Ton van Reen De verdwenen stad Roman 2016

TON VAN REEN – DE VERDWENEN STAD (ROMAN 2016)
In maart 2016 is de nieuwe roman van de Limburgse schrijver Ton van Reen – De verdwenen stad verschenen bij Uitgeverij In de Knipscheer.

– Titel: De verdwenen stad
– Schrijver: Ton van Reen (Nederland)
– Genre: psychologische roman
– Verschenen: maart 2016
– Omvang: 152 pagina’s
– Beoordeling en recensie: (nog) niet gelezen door de redactie
– ISBN-nummer: 978-90-6265-911-1
– Uitgave: Paperback
– Prijs: € 15,00
– Oordeel redactie: +++ (zeer goed)
…Meer Informatie en Bestellen >

Recensie Ton van Reen – De verdwenen stad
Helaas krijgt de Limburgse schrijver Ton van Reen minder aandacht dan hij verdiend. Inmiddels heeft hij een rijk oeuvre opgebouwd met daarin een aantal zeer goede romans. Ook De verdwenen stad is een roman die het lezen meer dan waard is. Een advocaat in een dorp bij Roermond raakt de regie over zijn leven kwijt. Op middelbare leeftijd blijkt zijn loopbaan in de stad Roermond verre van succesvol. En als hij op een ochtend in zijn auto stap om naar het advocatenkantoor in Roermond te rijden, blijkt de stad verdwenen. In een heldere stijl beschrijft Ton van Reen in deze compacte roman de zoektocht van een man naar zichzelf en het leven. Soms humoristisch, soms tragisch maar altijd interessant. Een boek om in één ruk uit te lezen. De redactie beoordeelt De verdwenen stad van Ton van Reen met +++ (zeer goed)

Inhoud Ton van Reen – De verdwenen stad (roman, 2016)
Timo Wolters, advocaat in Roermond en al dertig jaar woonachtig in Horn, wordt wakker na een nachtmerrie. Hij heeft gedroomd dat hij thuiskomt van het werk en dat zijn huis, zijn vrouw en zijn kinderen verdwenen zijn. Bij navraag bij de buren, blijkt dat ze hem en zijn gezin niet kennen. Maar gelukkig, hij is wakker en alles lijkt gewoon. Terwijl hij zich scheert, overdenkt hij de komende werkdag. Spanningen op zijn kantoor en in zijn huwelijk noodzaken hem, om de druk in zijn hoofd te minderen, een pilletje xanax en een tabletje seroxat te nemen. Hij rijdt naar Roermond, maar halverwege de Hornerweg, met rechts en links de waterplassen van Hatenboer en De Weerd, ziet hij opeens dat de contouren van de stad zijn verdwenen. Hij vermoedt dat het nog iets te maken heeft met zijn droom, een stad kan niet ineens zijn verdwenen, zeker niet als hij de contouren weerspiegeld ziet in het water. De verdwenen stad is een roman over het leven van een advocaat in een kleine stad, waar iedereen die meent er toe te doen elkaar kent. In zijn jonge jaren droomde hij van een roemrijk leven als advocaat in grote zaken zoals zijn collega’s van kantoor en zijn beroemde en beruchte confrater Kolkowitz. En een succesvolle carrière in de politiek. In plaats daarvan is hij blijven steken in de ruzies van middenstanders over vlaggenmasten of stoeptegels. Op deze ochtend vindt hij Roermond niet en verdwaalt hij in een zoektocht naar de stad, maar vooral in de zoektocht naar zichzelf. Een man die zichzelf verloren is in de kleine wereld van een provinciestad met corrupte politici en in de tijd achtergebleven priesters van een vermolmde Kerk, die lijdt onder het trommelvuur van de pers die de misdaden door religieuzen aan de kaak stelt.

Gerelateerde Informatie
Nederlandse Schrijvers Boeken en informatie
Nieuwe Boeken 2016 Overzicht