Literaire Prijzen Winnaars Boeken Informatie Overzicht

Literaire prijzen winnaars boeken informatie overzicht

Literaire prijzen winnaars boeken informatie overzicht. In bijna elk zichzelf respecterend land en/of taalgebied worden wel één of meerdere literaire prijzen toegekend en uitgereikt.

Literaire prijzen winnaars boeken informatie overzicht

Op deze pagina vind een overzicht van de belangrijkste literaire prijzen winnaars informatie, Het gaat hier om zowel om Vlaamse en Nederlandse literaire prijzen als de belangrijkste literaire prijzen die in het buitenland worden toegekend. De links op deze pagina verwijzen naar literaire prijzen winnaars informatie en andere gegevens van de betreffende literaire prijs.


Nobelprijs voor de Literatuur 2023

Op donderdag 5 oktober 2023 om 13.00 wordt de nieuwe winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur bekend gemaakt…lees verder >

Winnaar International Booker Prize 2023

Op 23 mei 2023 is de winnaar van de International Booker Prize bekend gemaakt.

Georgi Gospodinov Schuilplaats voor andere tijden RecensieGeorgi Gospodinov (Bulgarije) – Time Shelter
Bulgaarse roman
Origineel: Времеубежище (2020)
Nederlandse vertaling: Schuilplaats voor andere tijden

Anjet Daanje Het lied van ooievaar en dromedaris RecensieAnjet Daanje wint de Libris Literatuur Prijs 2023

Voor haar roman Het lied van ooievaar en dromedaris ontving schrijfster Anjet Daanje op maandag 8 mei 2023 de Libris Literatuur Prijs 2023 toegekend gekregen.

Solvej Balle Over de berekening van ruimte 1 RecensieNordic Councel Literature Prize 2022

De Literatuur Prijs van de Noordse Raad 2022 is één van de belangrijke, zo niet de allerbelangrijkste literatuurprijs voor Scandinavische literatuur. Aan de Deense schrijfster Solvej Balle is de prijs in 2022 toegekend…lees verder >

Brigitte Giraud Vivre vite Winnaar Prix Goncourt 2022 RecensieBrigitte Giraud wint de Prix Goncourt 2022

De Franse schrijfster Brigitte Giraud wint de Prix Goncourt 2022 voor haar roman Vivre vite. De zeer prestigieuze prijs voor Franstalige literatuur is op donderdag 11 november 2022 toegekend. Er is nog geen Nederlandse vertaling van het boek verkrijgbaar of aangekondigd…lees verder >

René van Stipriaan De zwijger Willem van Oranje biografie RecensieRené van Stipriaan wint de Libris Geschiedenis Prijs 2022

Op zondag 30 oktober 2022 is in het radioprogramma OVT de Libtis Geschiedenis Prijs 2022 uitgereikt aan René van Stipriaan voor zijn boek De zwijger de biografie van Willem van Oranje.

Anne-Laure Van Neer Joséphine RecensieAnne-Laure Van Neer wint de Hercule Poirotprijs 2022

De jury heeft de Hercule Poirotprijs voor de beste Vlaamse thriller van het jaar toegekend aan Anne Laure Van Neer voor haar boek Joséphine dat in juni verscheen.

Tijs Goldschmidt Wolven op het ruiterpad RecensieTijs Goldschmidt wint Jan Wolkers Prijs 2022

De Nederlandse schrijver Tijs Goldschmidt wint voor zijn boek Wolven op het ruiterpad de Jan Wolkers Prijs 2022 voor het beste natuurboek van het afgelopen jaar.

Shehan Karunatilaka The Seven Moons of Maali Winnaar Booker Prize 2022Shehan Karunatilaka ontvangt Booker Prize 2022

Op maandag 17 oktober 2022is de winnaar van de Booker Prize bekend gemaakt. De Sri Lankaanse schrijver Shehan Karunatilaka wint de Booker Prize 2022 met zijn roman The Seven Moons of Maali Almeida. Op dit moment is er nog geen Nederlandse vertaling van de roman verkrijgbaar.

Annie Ernaux wint de Nobelprijs voor de Literatuur

Op donderdag 6 oktober 2022 heeft het Nobelprijscomité de Nobelprijs voor de Literatuur toegekend aan de Franse schrijfster Annie Ernaux.

Marion Pouw Vogeleiland RecensieMarion Pauw wint de Gouden Strop 2022

Op 9 juni 2022 heeft Marion Pauw de Gouden Strop 2022 ontvangen voor haar thriller Vogeleiland. Het is de tweede keer dan de schrijfster de prijs voor de beste Nederlandstalige thriller in ontvangst mag nemen…lees verder >