Handletteren en meer Recensie Informatie

Creatief handletteren en meer Recensie Informatie

Creatief Handletteren en meer Recensie Informatie
Het boek Creatief Handletteren & Meer verscheen al eerder op de Engelse markt in 2014 onder de oorspronkelijke titel Creative Lettering and Beyond. In november 2016 is het boek in Nederlandse vertaling uitgegeven. Het boek ziet er aantrekkelijk en opvallend uit uit: als een groot “schrift” op A-4 formaat, met een zachte, buigbare kaft en met een mooie kleurcombinatie. Het houdt het midden tussen een boek met veel praktische informatie over handletteren en een werkboek om zelf te oefenen.

Uitgebreide uitleg over materialen, houding en het juiste licht

Er wordt zeer uitgebreid uitleg gegeven over de verschillende te gebruiken materialen en er wordt aandacht besteed aan de juiste houding en het juiste licht bij het inrichten van een werkplek. Na uitleg wordt steeds ruimte geboden om zelf met het geleerde te gaan oefenen, wat ik leuk en prettig vind. Er volgt steeds een stapsgewijze uitleg. Penstreken komen aan bod, en verschillende lettertypes, die je met behulp van hulplijnen kunt leren tekenen – dit boek gebruikt ook diagonale hulplijnen, wat ik nog niet eerder tegenkwam bij het handletteren. Er volgt uitleg over het versieren van letters en het maken van geïllustreerde letters; ook zijn er veel ideeën voor het werken op verschillende ondergronden, zoals servies, glas, krijtbord of zelfs de eigen huid bij het maken van tijdelijke tatoeages. Tenslotte volgt nog een hoofdstuk over het inzetten van handlettering bij het zelf maken van bijvoorbeeld kaarten of cadeaulabels.

Wat ik leuk en inspirerend vond, was bij elk onderdeel een korte introductie door één van de schrijvers van het boek, waarin ze vertellen waardoor zij werden aangetrokken door het handletteren. Kortom: een aantrekkelijk en leuk boek voor iedereen die meer wil leren over handletteren, waarin in duidelijke stappen een aantal technieken worden uitgelegd. Er is veel inspiratie te vinden voor eigen werk, al is het voor beginners misschien niet het beste boek, juist door de wel heel uitgebreide hoeveelheid materialen en verschillende technieken. Het boek Creatief handletteren & meer krijgt ++. (goed)

– Titel: Creatief handletteren & meer
– Schrijfster: Gabri Joy Kirkendall, Laura Lavender
– Soort boek: boek over handletteren, hobby boek
– Origineel: Creative Lettering and Beyond (2014)
– Nederlandse vertaling: Paulina de Nijs
– Uitgever: BBNC Uitgevers
– Verschenen: 2016
– Omvang:
– Uitgave: Paperback
– Prijs: € 14,99
– Oordeel: ++ (goed) Monique van der Hoeven
…Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

Inhoud en flaptekst Creatief handletteren en meer
Maak prachtige, met de hand geschreven kunst en objecten met Creatief handletteren en meer. Dit fraaie boek staat vol creatieve voorbeelden, leuke oefeningen en eenvoudige stap-voor-stapprojecten. Je ontdekt hoe je woorden en letters door middel van hedendaagse kalligrafie en verluchting, illustratie en schrijven met krijt verandert in adembenemende projecten die je kunt gebruiken als cadeaus, woningdecoratie en meer. Je leert onder meer hoe je krullen en versieringen, handgeschreven letters op doek, een krijtbord en decoratief aardewerk kunt maken en hoe je je werk kunt digitaliseren om uit te printen! De auteurs van Creatief handletteren en meer geven je heel veel inspiratie en kunstenaarstips om je te motiveren en onderwijzen tijdens je ontdekkingstocht in de wereld van handlettering. Oefenpagina’s bieden je bovendien de mogelijkheid je eigen stijl te ontwikkelen.

Bijpassende Boeken en Informatie
Boeken over Handletteren Overzicht
Hobbyboeken Overzicht