Erik Valeur Schipbreuk van een leven Recensie

Erik Valeur Schipbreuk van een leven Rencensie

ERIK VALEUR – SCHIPBREUK VAN EEN LEVEN (RECENSIE ROMAN UIT DENEMARKEN)
Schipbreuk van een leven is de nieuwe roman van de Deense schrijver Erik Valeur die hiervoor veel waardering voor zijn roman Het zevende kind.

– Titel: Schipbreuk van een leven
– Genre: psychologische roman
– Schrijver: Erik Valeur (Denemarken)
– Origineel: Logbog fra et livsforlis (2015)
– Nederlandse vertaling: Angélique de Kroon
– Uitgever: Cargo
– Verschenen: 1 juni 2016
– Omvang: 544 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 24,99 / € 19,99
– Oordeel redactie: +++ (zeer goed)
…Paperback Meer Informatie en Bestellen >
…Ebook Meer Informatie en Bestellen >

Erik Valeur – Schipbreuk van een leven Recensie
Schipbreuk van een leven (Logbog fra et livsforlis (2015) is de tweede roman van de Deense schrijver Erik Valeur. Zijn eerste roman, Het zevende kind (), werd zeer goed verkocht en positief ontvangen in Nederland. Met Schipbreuk van een leven, heeft Erik Valeur weer een bijzondere roman geschreven. Het is een geslaagde roman geworden waarin Erik Valeur is geslaagd om een psychologische thriller te verweven met filosofische vraagstukken, politieke getuigenissen en het lief, leed en falen van de hoofdpersonen in het boek. Verwacht geen razend spannende thriller. Nee dit is een roman waarvoor je de tijd moet nemen en op je in moet laten werken. Erik Valeur neemt de tijd om het verhaal tot ontwikkeling te laten komen. Schipbreuk van het leven is een goed geschreven roman die vragen oproept en niet altijd beantwoordt. Een prettige leeservaring die wordt beoordeeld met +++ (zeer goed).

Inhoud Roman van Erik Valeur Schipbreuk van een leven
Voor een witte vuurtoren, die ooit schepen en zeelui behoedde voor een schipbreuk op de rotsen van het Hellegat, zit Viggo Larssen op een bankje te lezen. Hij zal dadelijk gezelschap krijgen van de vrouw die hem nu gadeslaat vanaf de bosrand, een vrouw die hem van vroeger kent en hem bezoekt om een belangrijke reden. Zij is gestuurd door de Weduwe, moeder van de twee machtigste mannen van het land, die zojuist is verdwenen uit het verzorgingstehuis waar ze woonde. Terwijl het halve land naar haar op zoek is, ontstaat er een voorzichtige vriendschap tussen de twee mensen bij de vuurtoren en komen de oude geheimen die hen verbinden langzaam aan de oppervlakte. Schipbreuk van een leven is een indrukwekkende roman over de illusies van het leven, en een onvergetelijk verhaal over de gecompliceerde relatie tussen ouders en kinderen.

Gerelateerde Informatie
Deense Schrijvers en Schrijfsters Boeken en Informatie
Nieuwe Boeken 2016 Overzicht