Francis Bacon Biografie Recensie

Francis Bacon Biografie Recensie

Francis Bacon: openbaringen

De biografie

Recensie en waardering boek over Francis Bacon

  • “Deze grandioze biografie toont de essentie van Bacon als artiest en als mens. Een betoverende triomf.” (The Guardian)
  • “Mark Stevens en Annalyn Swan hebben een biografie geschreven die geen enkele Bacon-fan over het hoofd kan zien. […] Een facsinerend portret.” (The Times)
  • “Stevens en Swan zijn erin geslaagd een ongeëvenaarde informatiebron te produceren voor kunsthistorici, curatoren en verzamelaars.” (The Financial Times)

Flaptekst van de biografie van schilder Francis Bacon

De alomvattende, definitieve en onmisbare biografie van Francis Bacon: na meer dan tien jaar onderzoek komen Pulitzerprijswinnaars Annalyn Swan en Mark Stevens met een monumentale biografie over een van de meest iconische kunstenaars van de twintigste eeuw: Francis Bacon.

Bacon creëerde een onuitwisbaar beeld van de mens in de moderne tijd en speelde een cruciale rol in de twintigsteeeuwse kunst. In deze biografie schetsen de auteurs een compleet en diepgaand portret van de Iers-Britse kunstenaar, zijn tot de verbeelding sprekende werk, zijn moeilijke en ziekelijke jeugd, zijn openlijke homoseksualiteit, de belangrijkste mensen in zijn leven en zijn nalatenschap in de kunstwereld. Een ware mijlpaal in de kunstgeschiedenis.

Bijpassende boeken en informatie