Roland Mans Het Sleutelgeheim Recensie

Roland Mans Het Sleutelgeheim Recensie ★★ Goed

Roland Mans Het Sleutelgeheim Recensie ★★ Goed

Het Sleutelgeheim speelt zich vooral af in de Zuid-Hollandse stad Leiden, die de bijnaam Sleutelstad draagt. Dat heeft weer te maken met de geheimzinnige sleutels die ook in het boek een rol spelen. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en houdt je van verhalen, dan zou je het Sleutelgeheim eens moeten lezen. Het verweeft de gebeurtenissen rondom het beleg en ontzet van Leiden met een aardig verhaal.

Oorlog, burgeroorlog en verraad

Lourens en Faes zijn twee jonge vrienden die opgroeien in een periode van oorlog. De Spanjaarden vallen hun stad Leiden aan en proberen ze te dwingen tot overgave. Een dreigende burgeroorlog tussen katholieken en protestanten doet de sfeer binnen de stad geen goed. Als er verraders binnen de stadsmuren blijken te zijn, is de veiligheid van Leiden helemaal in het geding. Lourens speelt een belangrijke rol in een poging de verraders te ontmaskeren.

Sympathieke hoofdpersonen maken iets te veel veldslagen mee

Het Sleutelgeheim heeft de ingrediënten in zich voor een spannend boek dat je niet meer weg legt. Toch leest het niet helemaal als een echte page-turner. Een groot deel van het verhaal gaat over de veldslagen. Die zijn natuurlijk best heftig om te lezen. Maar het dreigt wel een beetje te veel van hetzelfde te worden. Ik mis in de beschrijving van die gruwelijkheden een beetje de voortgang van het plot, of een ontwikkeling van de karakters. Het is meer een beschrijving van feiten, dan dat het het plot dient. Het boek leest op zich wel makkelijk, de hoofdpersonen zijn sympathieke jongens die ik toch wilde volgen. Bovendien is het een toegankelijke manier om iets meer van de geschiedenis te leren, zonder dat je droge stof moet stampen.

Waardering ★★ Goed voor Roland Mans Het Sleutelgeheim

Als je op een prettige manier wat meer van de stad Leiden wil leren, is Het Sleutelgeheim een leuk boek om er bij te pakken. Ik mis zelf wat spanning en motivatie voor het plot, maar op zich leest het goed weg. Roland Mans heeft een fijn ritme in zijn dialogen en beschrijvingen, waardoor het al met al toch een leuk boek is. Roland Mans – Het Sleutelgeheim is gewaardeerd met ★★★★ (goed).

Recensie: Jolien Dalenberg

ROLAND MANS – HET SLEUTELGEHEIM

– Titel: Het Sleutelgeheim
– Schrijver: Roland Mans (Nederland)
– Soort boek: historische jeugdroman
– Leeftijd: 10+ jaar
– Uitgever: Leopold
– Verschenen: september 2017
– Omvang: 176 pagina’s
– Uitgave: Gebonden Boek
– Prijs: € 14,99
– Waardering: ★★★★ (goed) Jolien Dalenberg
…Meer Informatie en Bestellen >

Bijpassende Boeken en Informatie

Nieuwe Kinderboeken Tips en Recensies
Nieuwe Kinderboeken 2018