Denis Henriquez Het sterven van Rebecca Lopez Ikario Roman uit Aruba

Denis Henriquez Het sterven van Rebecca Lopez Ikario Roman uit Aruba

DENIS HENRIQUEZ – HET STERVEN VAN REBECCA LOPEZ IKARIO (ROMAN UIT ARBUA)
In juni 2016 is de prachtige nieuwe roman van Denis Henriquez – Het sterven van Rebecca Lopez Ikario verschenen bij Uitgeverij Marmer. Het is een zeer liefdevol portret van het eiland Aruba en haar bewoners. Op deze pagina vind je informatie en een recensie van Denis Henriquez – Het sterven van Rebecca Lopez Ikario.

– Titel: Het sterven van Rebecca Lopez Ikario
– Schrijver: Denis Henriquez ♂ (Aruba)
– Genre: familieroman, psychologische roman
– Uitgever: Uitgeverij Marmer
– Verschenen: 14 juni 2016
– Omvang: 432 pagina’s
– ISBN-nummer: 9789460683145
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,95 / € 12,99
– Oordeel redactie: ++++ (uitstekend)
…Meer Informatie en Bestellen >

Recensie Denis Henriquez – Het sterven van Rebecca Lopez Ikario
Wat een mooie nieuwe roman heeft Denis Henriquez met Het sterven van Rebecca Lopez Ikario geschreven! Op een zeer liefdevolle wijze en in een licht melancholische toon beschrijft Denis Henriquez een familiegeschiedenis op het Caribische eiland Aruba vanaf de Tweede Wereldoorlog tot aan het begin van het nieuw millennium. Eigenlijk is de roman een liefdesverklaring aan Aruba en haar inwoners.

De 85-jarige Rebecca krijgt te horen dan ze nog maar een half jaar te leven heeft. Rebecca die tijdens haar soms zware leven de zorg van haar tante, haar twee zussen en haar neef Esteban tijdens haar leven op zich heeft genomen, mijmert over haar leven en haar herinneringen die op een lichtvoetige manier en mooie stijl worden beschreven door Denis Henriquez. In het tweede deel van de roman bezoekt haar neef Esteban zijn stervende tante Rebecca die hij beschouwt als een soort van vader en moeder in één persoon. De ervaringen van Esteban tijdens het bezoek aan zijn tante en Aruba zorgen voor nog meer perspectief. De persoonlijke herinneringen en ervaringen van de hoofdpersonen Rebecca Lopez Ikario en Esteban worden verrijkt met ironische politieke beschouwingen en fijngevoelige natuurbeschrijvingen. Kortom Het sterven van Rebecca Lopez Ikartio van Denis Henriquez is prachtige roman die een groot aantal lezers verdient. De redactie beoordeelt de roman met ++++ (uitstekend)
(Theo Jordaan)

Inhoud Het sterven van Rebecca Lopez Ikario Roman uit Aruba van Denis Henriquez
Na enkele ingrijpende onderzoeken krijgt de 85-jarige Rebecca Lopez Ikario van haar behandelend arts te horen dat ze maagkanker heeft en nog slechts drie maanden te leven heeft. Vanaf dat moment worden haar gedachten voor een groot deel in beslag genomen door het verleden. De herinneringen doen haar de pijn vergeten en ook de gedachte dat ze haar moeder, die stierf toen Rebecca drie jaar oud was, gaat ontmoeten is een grote troost. De jonge Rebecca en haar twee oudere zusters, Josefa en Catarina, groeien op in het gezin van hun oom Matthías. Wanneer haar jongere zus Catarina zwanger wordt van een Italiaan, die ontkent de vader te zijn, worden ze gedwongen te vertrekken uit het gezin van hun oom. Hij kan deze ‘shame and scandal’ in zijn huis niet verdragen. Rebecca en haar twee zusters verhuizen met hun tante Malín naar haar eigen huis, het huis bij de baai. Rebecca realiseert zich dat een eigen leven voor haar niet meer tot de mogelijkheden behoort, ze heeft de zorg voor haar tante, haar zussen en neef Esteban, voor wie ze tante, moeder en vader tegelijk is. Wanneer het jaareinde nadert en de aanstaande dood van Rebecca naderbij komt, keert Esteban terug naar het eiland om afscheid te nemen van de vrouw die hij als zijn vader beschouwt.

Gerelateerde Informatie
Arubaanse Schrijvers en Schrijfsters Boeken en Informatie
Nieuwe Boeken Juni 2016
Nieuwe Boeken 2016 Overzicht
Boek van de Week Overzicht