Kees van Beijnum Het mooie seizoen Roman 2016

Kees van Beijnum Het mooie seizoen Roman 2016

KEES VAN BEIJNUM HET MOOIE SEIZOEN RECENSIE ROMAN, 2016)
De nieuwe roman van Kees van Beijnum – Het mooie seizoen vertelt het verhaal van een aantal inwoners van Amsterdam waarvan de levens elkaar kruisen. Intermenselijke contacten en relaties die gedoemd zijn, vormen de rode draad in deze stadsroman. Vakwerk toont Van Beijnum in Het mooie seizoen in de manier waarop hij de hoofdpersonen neerzet. Beatrijs, een sociaal werkster die met volle inzet probeert kinderen te redden en vrijwaren van mishandeling en verwaarlozing maar toch in de problemen komt als het fout gaat met een van de kinderen waarvoor zij verantwoordelijk is. Arno, de zoon van Beatrijs, die langzaam maar zeker zijn school verwaarloost en in de criminaliteit terecht komt en waarop ze steeds minder grip heeft. En Christian, voormalig leraar, nu woonachtig in het huis van zijn vader, een ijdele filmproducent, die door een beroerte terecht is gekomen in een verzorgingshuis. Het huis van de vader van Christian staat trouwens in dezelfde staat waar Beatrijs en Arno wonen.

Een strak geregisseerde roman die net iets te weinig verrast
De roman snijdt vele actuele thema’s aan. Jongeren die afglijden in de criminaliteit, problemen in de jeugdzorg, vertroebelde moeder-zoon relaties, vermeende pedofilie, het effect van sociale media en mobiele bereikbaarheid. Kees van Beijnum is duidelijk de regisseur Het mooie seizoen. Hij heeft alle touwtjes duidelijk in handen en zorgt ervoor dat lijntjes die hij uitzet bij elkaar komen. Elk personage heeft een eigen kleur in het taalgebruik. En de constructie van de roman is zeer deugdelijk en stevig. Nergens ontspoort de roman. Maar het zorgt er wel voor dat de verhaallijnen niet echt een verrassend verloop hebben en hier en daar misschien wel iets te goed in elkaar grijpen. Kees van Beijnum – Het mooie seizoen wordt beoordeeld met +++ (zeer goed).

KEES VAN BEIJNUM – HET MOOIE SEIZOEN INFORMATIE
– Titel: Het mooie seizoen
– Schrijver: Kees van Beijnum ♂ (Nederland)
– Genre: psychologische roman
– Uitgever: De Bezige Bij
– Verschijnt: 14 november 2016
– Omvang: 288 pagina’s
– ISBN-nummer: 9789023499114
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99
– Oordeel redactie: +++ (zeer goed)
…Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

Inhoud Kees van Beijnum – Het mooie seizoen (roman, 2016)
Bea is gezinscoach van het Centrum, dat probleemgezinnen in de hoofdstad ondersteunt. Als onverwachts twee jonge kinderen die onder Bea’s toezicht staan spoorloos verdwijnen, belandt Bea in een door de media gevoerde nachtmerrie van verwijt en angst. Arno, Bea’s zoon, besluit na een vernederende ervaring met klasgenoten niet meer terug naar de middelbare school te gaan. Om zijn verzuim voor zijn moeder te verbergen, duikt hij dagelijks onder in de nabijgelegen villa van Christian, een onpeilbare, alleenstaande, oud-leraar. Het is de aankondiging van een onafwendbare apotheose.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nederlandse Schrijvers Boeken en Informatie
Nieuwe Boeken 2016 Overzicht
Nieuwe Boeken November 2016