Renate Dorrestein Reddende engel Recensie Roman 2017

Renate Dorrestein Reddende engel Recensie Roman 2017

Renate Dorrestein Reddende engel Recensie Roman 2017
Op 1 september 2017 is de nieuwe roman van Renate Dorrestein – Reddende engel verschenen bij Uitgeverij Podium. Wat een spannend, beklemmend en gelaagd boek heeft Renate Dorrestein geschreven met Reddende Engel. Ik heb het boek letterlijk in één ruk uitgelezen, omdat ik gewoon moest weten hoe het af zou lopen. Dorrestein is een meesterverteller, met prachtige beschrijvingen en tegelijkertijd doorspekt met haar eigen visie op en vragen over het leven is dit verhaal veel meer dan een spannende thriller.

Het verhaal begint op een onweersachtige avond, waarop Sabine zich in een auto bijna zonder benzine, bevindt in de heuvels van Zuid Limburg. Bij toeval komt ze uit bij een oude vervallen boerderij, waar twee jonge meisjes alleen thuis zijn. Sabine is er duidelijk niet welkom – Ennis en Maman zijn naar het ziekenhuis, krijgt ze te horen. Sabine helpt de elektriciteit herstellen en, omdat ze nergens meer heen kan die avond, een overnachting los te peuteren. Ze mag slapen in Alicia’s kamer… De volgende morgen vertrekt ze. Vanuit haar beroep is Sabine erg geïnteresseerd in de prachtige oude boerderij met authentieke details en ze is nieuwsgierig naar de situatie in het oude huis. Ze gaat op zoek naar informatie over Oldenhage, checkt in in een lokale B&B en komt min of meer toevallig steeds verder achter de geheimen van de familie Gilissen van Oldenhage.

Een absolute aanrader deze ongelofelijk spannende roman van Renate Dorrestein
Reddende engel voelt vanaf het begin zeer beklemmend. De gesloten Zuid Limburgse gemeenschap, “ons kent ons”, iedereen weet van alles en niemand opent zijn mond. Stille toeschouwers en getuigen, maar niemand die de kop boven het maaiveld uit durft te steken. En dan de vreemde gezinssituatie op Oldenhage: hoe liggen de verhoudingen tussen Maman, Ennis en de twee meisjes Madeleine en Livia? Wat houdt iedereen op Oldenhage? Is trouw zijn aan elkaar het hoogste goed in deze familie? Er zit een prachtige gelaagdheid in het boek: de relatie die net door de uit de Randstad afkomstige Sabine’s ex-man is beëindigd, haar dramatische reacties daarop en de dramatische reacties binnen het boeren-gezin Gilissen…Wie is hier eigenlijk de Reddende Engel? Een absolute aanrader deze ongelofelijk spannende roman van Renate Dorrestein – je bent gewaarschuwd: je kunt de roman niet meer wegleggen als je eenmaal bent begonnen met lezen. Renate Dorrestein – Reddende engel is gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).

Recensie van: Monique van der Hoeven


RENATE DORRESTEIN – REDDENDE ENGEL ROMAN 2017

– Titel: Reddende engel
– Schrijfster: Renate Dorrestein ♀ (Nederland)
– Soort boek: psychologische roman, gothic novel
– Uitgever: Podium
– Verschenen: 1 september 2017
– Omvang: 320 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99
– Waardering: ★★★★ (uitstekend) Monique van der Hoeven
…Meer Informatie en Bestellen >

Inhoud Renate Dorrestein – Reddende engel
Blind van jaloezie en ontreddering slaat Sabine op de vlucht als haar man haar voor een andere vrouw heeft verlaten. Tijdens een knetterende onweersbui strandt ze in de heuvels van Zuid-Limburg bij een eeuwenoude hoeve. Als bemiddelaar in het verhuren van monumentaal erfgoed gaat haar hart direct sneller kloppen. In de hoeve wonen twee raadselachtige meisjes, Madeleine en Livia, samen met hun vader en hun stokoude grootmoeder. Al krijgt Sabine meteen een rol in dit huishouden toebedeeld, ze wordt óók bekropen door het gevoel dat daar iets helemaal niet klopt. Intussen wordt ook haar eigen leven er niet zekerder op. Reddende engel gaat over de vraag in hoeverre naastenliefde uiteindelijk het eigenbelang dient. Het is een spannende psychologische roman in de traditie van Dorresteins geliefde gothic novel.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Boeken September 2017
Nieuwe Nederlandse Romans 2017