Bram Dehouck Witte raaf Recensie Thriller 2016

Bram Dehouck - Witte raaf Recensie Thriller 2016

Bram Dehouck – Witte raaf Recensie Thriller 2016
Op 11 oktober 2016 verschijnt de nieuwe thriller van de Vlaamse schrijver en tweevoudig Gouden Strop winnaar Bram Dehouck – Witte raaf bij Uitgeverij De Geus. Binnenkort kun je de Bram Dehouck / Witter raaf recensie lezen.

– Titel: Witte raaf
– Schrijver: Bram Dehouck (Belgie)
– Soort boek: misdaadroman, thriller
– Uitgever: De Geus
– Verschenen: 11 oktober 2016
– Omvang: 256 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 17m50 / € 10,99
– Oordeel redactie: ++ (goed)
…Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

Bram Dehouck – Witte raaf Recensie
Witte Raaf betekent: een zeldzaamheid; iets wat zelden voorkomt. En de hoofdpersoon uit Bram Dehoucks 4e literaire triller, Nick Farkas, lijkt in beginsel aan deze betekenis te voldoen. Als nieuwkomer bij de firma Scherpereel is hij aangenomen om een reorganisatie in gang te zetten. Zijn berekende charme en vernieuwende ideeën maken dat mensen in eerste instantie geïmponeerd raken. Hij gaat echter niets ontziend te werk, hij fileert en manipuleert.

“Mensen willen de middelmaat, want middelmaat is geruststellend.
Middelmatigheid kan iedereen aan. Lekker mee dobberen op de stroom,
dat willen de meeste mensen. Geen deining, geen verandering.
Wel, ik wil dat niet.
Ik spuug op middelmatigheid”

Middelmatig is dan ook niet zijn oplossing voor datgene dat zijn opgeblazen zelfbeeld kan besmeuren. Maar hij blijkt feilbaar en wordt tenslotte een gewone zwarte raaf.

“Ik krijg altijd wat ik wil, meisje. Altijd”

Hij krijgt uiteindelijk iets anders dan hij wilde.

Met hoge verwachting begon ik aan Witte raaf. Immers, met genoegen heb ik zijn debuutroman De Minzame Moordenaar uit 2010 gelezen. Echter had ik wat moeite om hoofdstuk 1 door te komen. Daarin worden natuurlijk wel de hoofdpersonen goed neergezet, maar ik vond de dialogen soms wat eenvoudig. Voor mij begon het boek levendig te worden vanaf hoofdstuk 2. Toen werd ik gegrepen en zelfs even op het verkeerde been gezet. Ik voelde onthutsing, begrip, verwarring en een grote afkeer voor de hoofdpersoon Nick Farkas. Hoe Bram DeHouck de gedachten van alle personages verwoordt, vind ik zeer plezant en prikkelend. Dat is mijns inziens zijn sterke kant en maakt dat je geboeid in Witte raaf van Bram Dehouck blijft lezen. Uiteindelijk werd mijn hoge verwachting redelijk vervuld. De thriller van Bram Dehouck – Witte raaf wordt beoordeeld met ++ (goed).

Inhoud Bram Dehouck – Witte raaf Thriller 2016
Nick Farkas is een man om naar op te kijken. Iemand bij wie je in de buurt wilt zijn. Een en al charme, stijl, uitstraling. Zijn cv is een opsomming van successen. Nick Farkas is een witte raaf. Dat zegt hij niet zelf, zo wordt hij genoemd. Door hooggeplaatste mensen. Andere mensen, zij die wat langer met hem samenwerkten, vertellen een ander verhaal. Over manipulatie en intimidatie, over misbruik en regelrechte leugens. Over luchtkastelen en een opgeblazen zelfbeeld. Maar komt hoogmoed dan niet voor de val? Nee, Nick Farkas valt niet. Want hij blijft nooit lang op dezelfde plaats.Als de grond te heet wordt, spreidt hij zijn vleugels.Nu is hij weer geland. Een nieuwe baan, een nieuw begin.Misschien zal het deze keer anders gaan.Misschien komt Nick Farkas deze keer eindelijk zichzelf tegen.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Thrillers 2016
Vlaamse Schrijvers Boeken en Informatie

Recensie: Fons van Riet
Geplaatst: 30 oktober 2016