Imbolo Mbue Zie de dromers Roman uit Kameroen

Imbolo Mbue Zie de dromers Roman uit Kameroen

IMBOLO MBUE – ZIE DE DROMERS (ROMAN UIT KAMEROEN)
In oktober 2016 verschijnt de debuutroman van de in de Verenigde Staten woonachtige schrijfster uit Kameroen Imbolo Mbue – Zie de dromers in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Hollands Diep.

– Titel: Zie de dromers
– Schrijfster: Imbolo Mbue ♀ (Kameroen)
– Genre: sociale roman, debuutroman
– Origineel: Behold the Dreamers (2016)
– Taal: Engels
– Nederlandse vertaling:
– Uitgever: Hollands Diep
– Verschijnt: 5 oktober 2016
– Omvang: 384 pagina’s
– ISBN-nummer: 9789048825592
– Uitgave: Paperback
– Prijs: € 19,99
…Meer Informatie en Bestellen >

Inhoud Imbolo Mbue – Zie de dromers (roman, 2016)
Jende Jonga is een jonge immigrant uit Kameroen, die naar de Verenigde Staten is vertrokken in de hoop op een beter leven voor hemzelf, zijn vrouw Neni en hun zesjarige zoon. In het najaar van 2007 lijkt het geluk hem toe te lachen: hij krijgt een baan als chauffeur van Clark Edwards, een topman bij Lehman Brothers, die van zijn nieuwe werkkracht punctualiteit, discretie en vooral loyaliteit verlangt. Bovendien biedt Clarks vrouw Cindy Neni een riant betaalde baan als huishoudster.
Hoop gloort op een betere toekomst in de VS voor Jende en Neni. Maar er schuilen duistere geheimen in de wereld van de macht en het grote geld, en weldra ontdekken Jende en Neni barsten in de façades van hun werkgevers. De financiële wereld schudt op zijn grondvesten door de onverwachte val van Lehman, en als Jende zijn baan dreigt te verliezen, komt de relatie met zijn vrouw Neni ook in het gedrang. De levens van de Jonga’s en de Edwards krijgen een dramatische wending, die Jende en Neni voor een uiterst moeilijke keuze plaatst. Met empathie, inzicht en droge humor vertelt Imbolo Mbue een meeslepend verhaal over de klassenmaatschappij, raciale kwesties, het huwelijk en de valkuilen van de Amerikaanse Droom.

Gerelateerde Informatie
Afrikaanse Schrijvers Schrijfsters Boeken en Informatie
Nieuwe Boeken 2016 Overzicht
Nieuwe Boeken Oktober 2016