Carl Johanson Auto’s Prentenboek Recensie

Carl Johanson Auto's Prentenboek

Carl Johanson Auto’s Prentenboek Recensie Boekbespreking
De Zweedse schrijver en tekenaar Carl Johanson heeft met het prentenboek Auto’s een nieuwe en creatieve dimensie toegevoegd aan een vervoersmiddel dat we allemaal, zelfs de allerjongsten onder ons, kennen. De ondertitel van het prentenboek “Van tweelingauto tot Maanwagen en alles daartussen” verraadt dit eigenlijk al een klein beetje. Vele tientallen auto’s passeren de revue. Natuurlijk de auto’s die we allemaal kennen als de brandweerwagen, limousine, tractor, shovel en ambulance. Maar wat het prentenboek echt leuk maakt zijn allerlei soorten bijzondere auto’s die door Carl Johanson zelf bedacht zijn en met de fantasie spelen.

Een leuk, fantasierijk en mooi uitgegeven prentenboek
Wat te denken van de olifant-ambulance, de Mondriaanauto, de igloto, de homemade camper, de kusjeswagen, de google-mobiel, de hiphopauto, de kaaskar en de glijbaanwagen. Zomaar een paar van de bijzondere modellen die Carl Johanson in zijn prentenboek Auto’s heeft opgenomen. En hij heeft er nog veel meer bedacht. Stuk voor stuk auto’s die de fantasie van de kleuter prikkelen en uitnodigen om keer op keer te bekijken en verhalen bij te verzinnen. Het prentenboek Carl Johanson is leuk, fantasierijk en mooi uitgegeven en verdient ++++ (uitstekend).

CARL JOHANSON – AUTO’S PRENTENBOEK INFORMATIE
– Titel: Auto’s
– Ondertitel: Van tweelingauto tot maanwagen en alles daartussen
– Schrijver: Carl Johanson ♂ (Zweden)
– Soort boek: autoboek voor peuters, prentenboek
– Leeftijd: 3+ jaar
– Origineel: Carls Bil Lixikon ((2015)
– Nederlandse vertaling: Bernadette Custers
– Uitgever: Van Goor
– Verschenen: 5 april 2017
– Omvang: 40 pagina’s (met tekeningen)
– Uitgave: Gebonden Prentenboek
– Prijs: € 11,99
– Oordeel redactie: ++++ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Carl Johanson – Auto’s
Van brandweerwagens, tractors en sneeuwschuivers tot een kasteelauto, een girafziekenauto en een onderzeewagen. Dit boek is een geweldige verzameling vervoermiddelen. Het prikkelt de fantasie van ieder kind! Een speels prentenboek dat garant staat voor uren kijk- en leesplezier voor kinderen én volwassenen.

Bijpassende Boeken en Informatie

Nieuwe Prentenboeken Overzicht
Autoboeken voor Kinderen