Veldgids Amfibieen en reptielen Recensie KNNV Natuurgids

Veldgids Amfibieën en Reptielen Recensie KNNV Natuurgids

Veldgids Amfibieën en Reptielen Recensie KNNV Natuurgids
In de serie mooie en handige veldgidsen van de KNNV Uitgeverij is deze herziene uitgave van de Veldgids Amfibieën en Reptielen verschenen. En het is weer een prachtige, leerzame en uitgebreide veldgids geworden. Zelfs al ben je helemaal niet van plan om zelf op zoek te gaan naar de 143 verschillende soorten die worden besproken is het een genot om in de veldgids te bladeren en kennis te maken met de variëteit aan soorten die in West en Centraal Europa te vinden zijn.

Prachtige en inspirerende Veldgids Amfibieën en Reptielen
Elke soort krijgt een heldere en duidelijke beschrijving met informatie waaraan je de dieren kunt herkennen. Daarnaast krijgen de levenswijze en de habitat voldoende aandacht. Handig de korte omschrijving van de plek waar de kans om de dieren te vinden is het grootst is en wordt de kans op verwarring met andere soorten beschreven. Elke soort krijgt twee pagina’s die geïllustreerd worden door mooie en duidelijke foto’s. Alle kikkers, salamanders, slangen, hagedissen, padden en schildpadden van West en Midden Europa zijn in de veldgids opgenomen. Als je al puntjes van kritiek kunt hebben op de veldgids, zijn wellicht het gewicht en formaat van boek. Maar al met al is de Veldgids Amfibieën en Reptielen een prachtig boekwerk geworden dat inspireert en uitnodigt om zelf op pad te gaan. De Veldgids Amfibieën en Reptielen wordt gewaardeerd met de maximale +++++ (uitmuntend).

VELDGIDS AMFIBIEËN EN REPTIELEN INFORMATIE
– Titel: Veldgids Amfibieën en reptielen
– Schrijver: Ton Stumpel, Henk Strijbosch ♂ (Nederland)
– Soort boek: natuurgids, veldgids
– Aantal soorten: 143
– Uitgever: KNNV
– Verschenen: 12 april 2017
– Omvang: 344 pagina’s
– Uitgave: Gebonden Boek
– Prijs: € 34,95
– Waardering: +++++ (uitmuntend)
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Veldgids Amfibieën en Reptielen
De geheel herziene én uitgebreide uitgave van de vorige succesvolle druk. Beschrijft 143 soorten amfibieën en reptielen van Europa, waaronder enkele zeer recent onderscheiden nieuwe soorten. Met extra foto’s!Aan de hand van kleurenfoto’s, duidelijke beschrijvingen en geïllustreerde determinatiesleutels zijn de Europese kikkers, padden, salamanders, schildpadden, slangen en hagedissen gemakkelijk te herkennen. – complete determinatiesleutels, óók van larven en eieren- herkenning, leefwijze, verspreiding, habitat, trefkans en verwarring- meer dan 250 kleurenfoto’s én tekeningen- betrouwbare veldtips: herkenning op basis van veldkenmerken- compleet voor West- en Centraal EuropaEn, heel handig voor in de vakantie: de soortnamen in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans!Geschreven door Nederlandse topdeskundigen. Een complete en toegankelijke natuurgids voor liefhebbers en vakmensen. fauna, veldgids, natuurgids, amfibieën, reptielen, Europese soorten, herkennen, determineren, herpetologie.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Boeken en Gidsen over Dieren Overzicht