Veldgids Zoogdieren Verrassend Dichtbij Jip Louwe Kooijmans

Veldgids Zoogdieren Verrassend Dichtbij Jip Louwe Kooijmans

Veldgids Zoogdieren Verrassend Dichtbij Jip Louwe Kooijmans
Zoogdieren verrassend dichtbij is weer een aanwinst in de prachtige reeks veldgidsen die KNNV Uitgeverij sinds enige tijd uitgeeft. In een handzaam formaat wordt heel veel verteld over de zoogdieren die we in Nederland zouden kunnen tegenkomen. Alhoewel je voor sommige soorten wel je best moet doen om bij nacht en ontij op pad te gaan. En zoals we inmiddels gewend zijn bij de zakgidsen die uitgegeven worden in de reeks Verrassend dichtbij biedt ook deze Zoogdieren veel meer dan uitstekende informatie over hoe je alle soorten kunt herkennen.

Handzaam, praktisch, zeer informatief, uitnodigend en uitstekend samengesteld
Zoogdieren verrassend dichtbij heeft de vertrouwde handige en praktische opbouw die al de veldgidsen in de serie zo kenmerkt. Het begint met handige tips hoe en waaraan je de aanwezigheid van zoogdieren kunt herkennen. Natuurlijk wordt ook hier per maand van het jaar verteld welke zoogdieren je waar zou kunnen tegenkomen. Deze informatie wordt afgewisseld met leuke ideeën als het zelf maken en ophangen van een carmaraval waarmee je foto’s kun maken van zoogdieren die zich moeilijk laten waarnemen, het maken van een eekhoornvriendelijke tuin en hoe je braakballen kunt uitpluizen en wat je erin kunt vinden. Iets meer dan de helft van het boek is dan toch een “gewone’ veldgids zoogdieren. En ook dit gedeelte is, handig, praktisch en daagt gelijk uit om zelf op pad te gaan. Al met al kun je gerust stellen dat Zoogdieren verrassend dichtbij van Jip Louwe Kooijmans gesslaagd pareltje onder veldgidsen is die wordt gewaardeerd met ++++ (uitstekend).

JIP LOUW KOOIJMANS – ZOOGDIEREN VERRASSEND DICHTBIJ
– Titel: Zoogdieren Verrassend Dichtbij
– Schrijver: Jip Louwe Kooijmans ♂ (Nederland)
– Soort boek: veldgids, zoogdierengids
– Uitgever: KNNV Uitgeverij
– Reeks: Verrassend Dichtbij, deel 4
– Verschenen: 16 mei 2017
– Omvang: 208 pagina’s
– Uitgave: Gebonden Zakgids
– Prijs: € 14,95
– Waardering: ++++ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Zoogdieren Verrassend Dichtbij
Zoogdieren verrassend vlakbij is een natuurgids vol wetenswaardigheden, kijktips en inspiratie om naar buiten te gaan. Leuk voor elke natuurliefhebber. Veel zoogdieren laten zich niet zo makkelijk zien: ze zijn schuw of ’s nachts actief. Het zien van zoogdieren in het wild is misschien juist wel daarom een geweldige belevenis. Dit boekje neemt je mee in de geheimzinnige wereld van zoogdieren. Ga erop uit en wie weet sta je straks oog in oog met een bever of een das, of een egel in eigen tuin.

Bijpassende Boeken en Informatie
Bijen & Hommels Verrassend Dichtbij Recensie en Informatie
Boeken over Dieren Overzicht
Natuur en Milieu Boeken Overzicht