Elvira Werkman Vogels en de liefde Recensie

Elvira Werkman Vogels en de liefde Recensie

Elvira Werkman Vogels en de liefde Recensie
Wat een interessant, leerzaam, leuk en aanstekelijk boekje over het liefdesleven van vogels heeft Elvira Werkman geschreven. Vogels en de liefde is mooi vormgegeven en staat boordevol informatie en leuke weetjes. Door te putten uit onderzoek dat een flink aantal vogelonderzoekers heeft gedaan naar het liefdesleven, de balts, broedgedrag en seksuele geaardheid van vogels, weet Elvira Werkman een heel goed overzicht te geven. Ze gaat ook enigszins omstreden onderwerpen als rouw, verliefdheid en andere emoties die vogels zouden kunnen hebben niet uit de weg.

De opzet van Vogels en de liefde is goed gekozen. Korte stukken met algemene informatie over het liefdesleven van vogels worden afgewisseld met stukken over verschillende vogelsoorten waarbij ze vaak vogelonderzoekers aan het woord laat. Prettig is ook dat Elvira Werkman een heldere en fijne schrijfstijl heeft wat de leesbaarheid van het boek nog verder vergroot. Ook is het boekje rijk geïllustreerd met tekeningen van Stef de Ridder.

Uitstekend en en mooi boek over het boeiende liefdesleven van vogels
Knap is dat Elvira Werkman in Vogels en de liefde zoveel informatie heeft weten te stoppen, zonder dat je het idee krijgt van een opsomming. Monogamie, polygamie, baltsgedrag, nestgedrag, homoseksualiteit, liefdesverdriet, overspel, alles wat liefde zo interessant maakt, passeert de revue. En niet te vergeten het liefdesleven van een twintige tot dertigtal verschillende vogelsoorten (misschien zelfs wel meer omdat ik niet geteld heb!). Na het lezen van Vogels en de liefde ga je, zeker nu het voorjaar aanbreekt, anders kijken naar het vogelgedrag om ons heen. Wat mij betreft is Elvira Werkman – Vogels en de liefde een heel mooi, interessant en goed geschreven vogelboek dat ++++ (uitstekend) verdiend en een kanshebber om de Jan Wolkersprijs 2017 voor het beste natuurboek te kunnen winnen!

ELVIRA WERKMAN – VOGELS EN DE LIEFDE INFORMATIE
– Titel: Vogels en de liefde
– Schrijfster: Elvira Werkman (Nederland)
– Soort boek: boek over het liefdesleven van vogels
– Uitgever: KNNV Uitgeverij
– Verschenen: 10 februari 2017
– Omvang: 128 pagina’s (met tekeningen)
– Uitgave: Gebonden Boek
– Prijs: € 14,95
– Oordeel redactie: ++++ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst en inhoud Elvira Werkman – Vogels en de liefde

Verrassende liefdesweetjes over vogels, van pimpelmees tot paradijsvogel. Hoe zit dat eigenlijk met vogels en de liefde? Zijn vogels voor altijd bij elkaar of vervluchtigt de liefde al snel? Zoveel vogels, zoveel liefdes, ontdekte Elvira Werkman toen ze in de vogelliteratuur dook en met tientallen kenners sprak. In Vogels en de liefde deelt ze haar bevindingen op een lichte en nuchtere manier. Van zomerhuwelijk en vurige liefde tot jarenlange trouw en treuren na de dood van de partner; verleiding, vreemdgaan, latrelaties, homoseksualiteit… Het passeert allemaal de revue in Vogels en de liefde.

Bijpassende Boeken en Informatie
Boeken over Vogels Overzicht
Nieuwe Vogelgidsen Overzicht