Kurt Palka De pianobouwer Roman uit Canada

Kurt Palka De pianobouwer Roman uit Canada

KURT PALKA – DE PIANOBOUWER (ROMAN UIT CANADA)
De Nederlandse vertaling roman De pianobouwer van de Canadese schrijver Kurt Palka verschijnt op 16 juni 2016 bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

– Titel: De pianobouwer
– Schrijver: Kurt Palka (Canada)
– Genre: sociale roman
– Origineel: The Piano Maker
– Nederlandse vertaling: Lucie van Rooijen
– Uitgever: Nieuw Amsterdam
– Verschenen: 16 juni 2016
– Omvang: 240 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99 / € 13,99
– Oordeel redactie: +++ (zeer goed)
– Bijzonderheden: verkozen tot boek van de week
…Paperback Meer Informatie en Bestellen >
…Ebook Meer Informatie en Bestellen >

Recensie Kurt Palka – De pianobouwer
De pianobouwer is inmiddels de zesde roman van Kurt Palka, een Canadese schrijver met Oostenrijkse wortels en zijn eerste boek dat in het Nederlands is vertaald. En terecht. Hoofdpersoon is Hélène Giroux, een enigszins mysterieuze Française die in de jaren 30 van de vorige eeuw in een klein Frans dorp arriveert.…lees verder >

Inhoud Kurt Palka De pianobouwer
1930. Het Frans Canadese dorpje St. Homais is diep onder de indruk als Helene Giroux er in haar luxe wagen arriveert. Ze neemt de leiding over het kerkkoor en speelt piano tijdens diensten. Voor de Eerste Wereldoorlog was ze eigenaar van de Noord-Franse Molnar pianofabriek; een van haar piano’s staat in het kerkje. Enkele bewoners koesteren argwaan jegens de vreemde vrouw. Ze lijken gelijk te krijgen wanneer Helene wegens nieuw bewijs opnieuw aangeklaagd wordt voor moord. Tijdens de rechtszaak kan Helene niet anders dan één voor één haar geheimen prijsgeven. Palka mengt op weergaloze wijze de grote thema’s van liefde, verraad, trouw, jaloezie en wraak met een schitterend vrouwenleven, zodat je diep onder de indruk achterblijft.

Gerelateerde Informatie
Canadese Schrijvers Schrijfsters Boeken en Informatie
Nieuwe Boeken 2016 Overzicht
Nieuwe Boeken Juni 2016