Frank Martinus Arion Dubbelspel Recensie Waardering

Frank Martinus Arion Dubbelspel Recensie Waardering

Frank Martinus Arion Dubbelspel Recensie Waardering
Dubbelsspel van Frank Martinus Arion (1936-2015) is waarschijnlijk de bekendste roman van Curaçao. Voor het eerst verschenen in 1973 heeft het boek in al die niets aan intensiteit ingeboet en is nog altijd een groot genot op te lezen. Sterker Dubbelspel behoort tot beste Nederlandstalige romans die ooit zijn geschreven.

Dubbelspel één van de beste Nederlandstalige romans ooit
In Wakota, klein rustig Curaçaos dorpje, spelen vier mannen domino. Het is warm en broeierig onder de tamarindeboom en aanvankelijk lijkt er niets aan de hand. Langzaam maar zeker sluipt er steeds meer spanning in hun schijnbaar onschuldige dominospel. Onderhuidse spanningen zorgen ervoor dat er een situatie ontstaat waarbij het spel zich ontwikkelt tot een strijd op leven en dood. Alle problemen over politiek, vrouwen, overspel en de verborgen meningen die de mannen over elkaar hebben worden op een zeer spannende en broeierige en intrigerende wijze verteld in de prachtige stijl van Frank Martinus Arion. Dubbelspel behoort tot de beste romans die ooit in het Nederlandse zijn verschenen tot de klassiekers uit de Caribische literatuur. De roman die nog niets aan kwaliteit en leesbaarheid heeft ingeboet, wordt gewaardeerd met de maximale +++++ (uitmuntend).

Boekbespreking van: Theo Jordaan

Verfilming van Dubbelspel door Ernest Dickerson
De Amerikaanse filmregisseur heeft Dubbelspel in 2016 verfilmd. In 2017 is de film op het Internationale Filmfestival van Rotterdam in première gegaan. Alhoewel de film Dubbelspel een mooi, kleurrijk portret van Curaçao schets, had hij iets spanning mogen hebben en krijgen de karakters net te weinig diepgang.
FRANK MARTINUS ARION – DUBBELSPEL INFORMATIE
– Titel: Dubbelspel
– Schrijver: Frank Martinus Arion ♂ (Curaçao)
– Soort boek: psychologische roman
– Eerste druk: 1973
– Uitgave: Paperback / Ebook / Luisterboek
– Waardering: +++++ (uitmuntend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Bijpassende Boeken en Informatie
Curaçaose Schrijvers en Schrijfsters Boeken en Informatie