David Sundin Het kookboek van Pipi Langkous recensie

David Sundin Het kookboek van Pipi Langkous recensie

Het kookboek van Pipi Langkous

Recepten uit Villa Kakelbont

  • Auteur: David Sundin (Zweden)
  • Illustraties: Ingrid Vang Nyman
  • Soort boek: kinderkookboek (6+ jaar)
  • Nederlandse vertaling: Tineke Jorissen-Wedzinga
  • Uitgever: Rubinstein
  • Verschijnt: 24 juni 2023
  • Omvang: 48 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 15,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het Pipi Langkous kookboek

Iedereen weet dat Pippi Langkous een paard kan optillen, een tas vol gouden munten heeft en dat ze de zeven zeeën is overgevaren. Maar wist je ook dat ze enorm goed kan koken? Want dat kan ze!

In dit boek leert Pippi je de 23 lekkerste gerechten maken, van een piratenontbijt tot Pippi’s gehaktballetjes en van kaneelbroodjes tot pannenkoeken. Met een extra speciaal recept voor pillen die helpen tegen volwassen worden.

Met vrolijke illustraties van Ingrid Vang Nyman uit de klassieke Pippi-boeken!

Recept van Pipi Langkous van peperkoekjes

Voor circa 200 koekjes:

  • 360 g kristalsuiker
  • 200 ml rietsuikerstroop
  • 200 ml water
  • 250 g boter
  • 2 el gemalen kaneel
  • 1½ el gemalen kruidnagel
  • 1½ el gemalen kardemom
  • 1 el gemalen gember
  • 780 g tarwebloem
  • + extra bloem voor het bakken
  • 1 el baksoda

maatbeker, steelpan, tafelmes, mengkom, pollepel, vork, huishoudfolie, deegroller, bakplaten met bakpapier, uitsteekvormpjes

Het deeg maak je de dag voordat je gaat bakken: 
1. Doe de suiker, de stroop en het water in een steelpan en laat dit aan de kook komen. Als het mengsel net kookt, haal je de pan van het vuur af en zet je hem opzij. Blijf goed roeren.
2. Verdeel de boter met een tafelmes in kleine stukjes en doe die in een mengkom. Voeg alle kruiden toe. Schenk het warme suikermengel erop en roer met een pollepel. Laat het mengsel afkoelen, roer het af en toe door.
3. Doe de bloem in een aparte kom, voeg de baksoda toe en meng dit met een vork goed door elkaar. Voeg dit toe aan het suikermengsel meng en kneed dit alles tot een los deeg. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg in de koelkast rusten tot de volgende dag.

De volgende dag:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Neem wat van het deeg en rol het voorzichtig uit op een werkblad of rechtstreeks op een bakplaat met bakpapier. Steek met uitsteekvormpjes koekjes uit het deeg. Haal het deeg tussen de vormpjes weg en kneed dat tot een nieuw deeg om uit te rollen.
3. Bak één bakplaat met koekjes per keer in het midden van de oven gedurende ongeveer 5 minuten – let de hele tijd goed op dat de koekjes niet verbranden.

Het deeg kun je een paar weken in de koelkast bewaren; het wordt dan alleen maar lekkerder.

Bijpassende boeken en informatie