Frederik Baas Herberekening Recensie

Frederik Baas Herberekening Recensie waardering. Zodra de redactie het boek gelezen heeft kun je op deze pagina de Frederik Baas Herberekening recensie waardering vinden. Herberekening is de tweede thriller van de Nederlandse schrijver Frederik Baas, een pseudoniem van schrijver Jan van Mersbergen. Naast de recensie, kun je ook informatie over de inhoud van de thriller en reviews en recensies van anderen. 

Frederik Baas Herberekening Recensie

Frederik Baas Herberekening Recensie

Leon, een jonge van een jaar of 19, komt Yousra tegen, een meisje waar hij op de middelbare school nogal van onder de indruk was. Ze vraag hem even op de bestelauto te passen waarmee ze onderweg is. Om onduidelijke reden komt ze niet terug. Plotseling klinkt er uit de auto de vrouwelijke stem van de navigatie met de opdracht Volg de weergegeven route. Leon kan de opdracht niet weerstaan, gaat op pad en volgt de opdrachten die door de routeplanner gegeven worden. Hij maakt een bijzondere tocht naar verschillende bestemmingen in Nederland en België waarbij onduidelijke spullen ophaalt en vervoert. Langzaam maar zeker raakt Leon ongewild (of toch niet) verwikkelt in duistere praktijken.

Mooie stijl, origineel perspectief en bijzondere plot

Frederik Baas schrijft het verhaal als een flashback. Al direct in het begin blijkt Leon te zijn opgepakt en hij krijgt de opdracht zijn verhaal in korte steekwoorden op te schrijven. Dit is een mooi vehikel om op een natuurlijke wijze de mijmeringen van Leon op een stijlvolle wijze te beschrijven. Zijn jeugdherinneringen waarbij een moeilijke omgang met zijn moeder en ontbrekende vader een dominante rol spelen, worden afgewisseld met de avonturen die hij tijdens zijn door de navigatie bepaalde tocht beleefd. Ook deze tweede thriller van Frederik Baas (Jan van Mersbergen) valt weer op door de prettige stijl, het originele perspectief en de bijzondere plot. Frederik Baas – Herberekening is gewaardeerd met ★★★ (uitstekend).

Recensie van Theo Jordaan

FREDERIK BAAS – HERBEREKENING

  • Titel: Herberekening
  • Schrijver: Frederik Baas (Nederland)
  • Soort boek: literaire thriller, Nederlandse thriller
  • Uitgever: Ambo | Anthos
  • Verschenen: 12 april 2018
  • Omvang: 221 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Prijs: € 17,99 / € 12,99
  • Waardering★★★ (uitstekend) Theo Jordaan

Inhoud Frederik Baas – Herberekening

In Herberekening van Frederik Baas (pseudoniem van Jan van Mersbergen) komt schoolverlater Leon op straat bij toeval een meisje tegen dat hij van school kent en dat nu al aan het werk is. Ze rijdt in een huurauto en moet ergens papieren ophalen. Ze vraagt hem om even op de huurauto te passen. Dat doet Leon, het meisje komt echter niet meer terug. Dan hoort hij vanuit de auto de stem van de navigatie: ‘Volg de weergegeven route.’ Leon besluit in te stappen en de taak van het meisje over te nemen. Hij gaat op pad, zonder te weten waarheen en wat hij vervoert. De navigatie leidt hem. In eerste instantie voelt dat goed: hij heeft een taak en een doel, alles is overzichtelijk en eenvoudig en ook belangrijk. Maar langzaam wordt hem duidelijk dat het een duistere zaak is en hij worstelt met zijn ongevraagde betrokkenheid en daarmee samenhangende schuldvraag. Herberekening is de steengoede tweede thriller van Frederik Baas, na Dagboek uit de rivier.

Bijpassende Boeken en Informatie