Gertrud Jetten Droompaarden Het paard uit de wildernis Recensie

Gertrud Jetten Droompaarden Het paard uit de wildernis Recensie Waardering en Informatie. In juni 2018 is een nieuw deel verschenen in de serie Droompaarden boeken van Gertrud Jetten bij Uitgeverij Kluitman. Het boek heeft als titel Het paard uit de wildernis. Op deze pagina kun je de Gertrud Jetten Droompaarden Het paard uit de wildernis recensie waardering en informatie over de inhoud van het paardenboek lezen.

Gertrud Jetten Droompaarden Het paard uit de wildernis Recensie

Gertrud Jetten Droompaarden Het paard uit de wildernis Recensie

Het paard uit de Wildernis is een nieuw deel uit de Droompaarden serie van Gertrud Jetten. Emma is gek van paarden en heeft ontdekt dat ze via beeldjes van paarden in een andere wereld kan komen. Een wereld waarin paarden de hoofdrol spelen. Elke keer leert ze weer een beetje meer, wat haar uitstekend van pas komt bij haar lievelingspaard Espresso.

Een bijzondere en spannende wedstrijd met wilde Mustangs

Na het lezen van een spannend boek over Mustangs, is Emma helemaal in de ban van dit bijzondere ras. Ze hoopt zo dat de speelgoedwinkel een beeldje heeft van dit paard, zodat ze weer een spannend avontuur kan beleven. Emma heeft geluk, ze neemt het beeldje mee naar huis en ziet al gauw haar kans schoon. Dit keer komt ze terecht in Amerika, op een farm waar ze wilde Mustangs vangen, trainen en veilen. Er is een wedstrijd, waarbij de deelnemers de vorderingen van hun Mustang delen met hun volgers, in de hoop een zo hoog mogelijk bedrag voor het paard te krijgen. Emma is één van die deelnemers. Tijdens de wedstrijd blijkt dat Emma al een hoop heeft geleerd, maar ook dat ze nog lang niet is uitgeleerd…

Het paard uit de wildernis is een heerlijk feel-good paardenboek!

Het leuke van de Droompaarden serie is dat er iets gebeurt wat eigenlijk niet kan, maar dat je er volledig in mee gaat. In het paard uit de Wildernis worden wilde paarden gevangen en zo goed mogelijk “getemd” om ze vervolgens te veilen. Dit gebeurt ook in het echt. Het is iets waar ik mijn vraagtekens bij heb. Hoe eerlijk is dit tegenover de paarden, en wat gebeurt er met de paarden die niet zo makkelijk geveild worden? Het lijkt alsof de schrijfster zelf ook haar bedenkingen heeft, maar ze is hier heel subtiel over, zonder écht te oordelen. Het zit op geen enkele manier het spannende verhaal in de weg. Emma is een ontzettend stoer meisje dat niets liever wil dan veel leren over paarden en paarden “redden”. Welke paardengek heeft  nu niet diezelfde droom?! Een heerlijk feel-good paardenboek, waar lezers ook kunnen leren over hoe je het fijnst om kunt gaan met paarden. Een super spannend en meeslepend verhaal! Met Emma heeft Gertrud Jetten een heel fijn en mooi karakter gecreëerd. Ze is slim, gek op paarden, stoer, maar moet ook nog veel leren. En zo leren de lezers met Emma mee. Zonder belerend te worden. Veel beter wordt het niet! Gertrud Jetten – Droompaarden Een paard uit de wildernis is met ★★★ (uitstekend) gewaardeerd.

Recensie van Jolien Dalenberg (Paardenfeest)

Gertrud Jetten – Droompaarden Een paard uit de wildernis

  • Titel: Droompaarden Een paard uit de wildernis
  • Schrijfster: Gertrud Jetten (Nederland)
  • Soort boek: avonturenboek, paardenboek
  • Leeftijd: 7+ jaar
  • Uitgever: Kluitman
  • Verschenen: juni 2018
  • Omvang; 112 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Prijs: € 12,50
  • Waardering★★★ (uitstekend)  Jolien Dalenberg

Bijpassende Boeken