Hard Gras 120 Cristiano Ronaldo Special Recensie ★★★★

Hard Gras 120 Cristiano Ronaldo Special Recensie. Eind mei 2018 is de Cristiano Ronaldo special van het voetbaltijdschrift Hard Gras Het ongewenste kind. verschenen in de aanloop naar het WK Voetbal 2018. Op deze pagina kun je de Hard Gras 120 Cristiano Ronaldo Special recensie waardering en inhoud lezen.

Hard Gras 120 Cristiano Ronaldo Special

Hard Gras 120 Cristiano Ronaldo Special

De redactie van Hard Gras heeft ervoor gekozen om in de aanloop naar het WK Voetbal 2018 in Rusland een speciaal nummer uit te geven. Het is een portret geworden van één van ’s werelds beste twee voetballers Cristiano Ronaldo en heeft de veelzeggende titel Het ongewenste kind meegekregen. Jan-Cees Butter heeft dit sfeervolle en geslaagde portret van de bijzondere voetballer geschreven.

Opgegroeid als ongewenst kind, uitgegroeid tot wereldvoetballer

Zoals te verwachten valt heeft Jan-Cees Butter niet zelf met Cristiano Ronaldo gesproken. Maar dat is misschien wel een zegen. Door naar de plekken te reizen die voor Cristiano Ronaldo bepalend zijn geweest voor wie hij is en te spreken met een aantal personen die hem na hebben gestaan, krijgen we een mooi en genuanceerd beeld beeld van dit voetbalfenomeen. Opgegroeid als ongewenst kind, zijn moeder zat niet op nog een kind te wachten, maar een abortus kon niet op het katholieke Portugese eiland Madeira, en met een vader die worstelde met alcoholisme, ingegeven door een oorlogstrauma, was de jeugd van Cristiano Ronaldo verre van idyllisch te noemen. Al op jonge leeftijd raakt hij aan het voetballen en als blijkt dat hij hiervoor talent heeft, stort hij er zich met volle overgave en focus op. Een overgave en focus die hij, tot op de dag van vandaag, nooit meer heeft losgelaten.

Een evenwichtig, boeiend en goed geschreven portret van Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo is een fascinerende voetballer die, volgens psychologe Christa Widlund, beter bekend als de schrijfster Anna Enquist, op zijn minst, narcistische trekken vertoond, leidt voor zover zichtbaar een monomaan leven waarbij zijn prestaties in het voetbal altijd centraal staan. Zijn inzet is tomeloos en zijn ambitie onbegrensd. Zijn eeuwige tweestrijd om de troon van beste voetballer ter wereld met Lionel Messi en zijn wens om geschiedenis te schrijven zorgen ervoor dat er altijd een scheiding zal zijn tussen Cristiano Ronaldo liefhebbers en haters. Jan-Cees Butter is er in ieder geval in geslaagd om een evenwichtig, soms persoonlijk, boeiend en goed geschreven portret te maken van de allerbeste Portugese voetballer ooit. De Hard Gras 120 Cristiano Ronaldo special is gewaardeerd met ★★★ (uitstekend), fijn leesvoer tijdens een saaie wedstrijd tijdens het WK Voetbal 2018 want die zullen er tijdens de groepsfase volop zijn.

Recensie van Theo Jordaan

Hard Gras 120 Het ongewenste kind

Cristiano Ronaldo Special

  • Titel: Het ongewenste kind. Een reis door het leven van Cristiano Ronaldo
  • Schrijver: Jan-Cees Butter (Nederland)
  • Soort boek: portret, reisverhalen, voetbalboek
  • Uitgever: Ambo | Anthos Hard Gras 120
  • Verschenen: mei 2018
  • Omvang: 126 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Prijs: € 9,95 / € 4,99
  • Waardering★★★ (uitstekend) Theo Jordaan

Inhoud Hard Gras 120 Cristiano Ronaldo Special

Hard gras nummer 120 staat in het teken van niemand minder dan Cristiano Ronaldo; in 2008, 2013, 2014, 2016 en 2017 verkozen tot de beste speler ter wereld. Geen enkele voetballer is zo geliefd én verguisd als de drieëndertigjarige Portugese topspits van Real Madrid. Hij groeide op op Madeira als zoon van moeder Dolores dos Santos, kokkin van beroep, en vader Dinis Aveiro, een alcoholistische tuinman die zijn verslaving bekostigde met de verkoop van voetbalshirts. Ronaldo was hun ongewenste kind. Op zijn twaalfde werd hij aangenomen bij de jeugdopleiding van Sporting. Lissabon. In 2002 – hij was zeventien – maakt hij zijn debuut als prof. De rest is geschiedenis.  In 2003 kwam hij in de selectie van Manchester United terecht en in 2009 maakt hij furore in Spanje, met in zijn kielzog zijn eeuwige concurrent om de titel “beste van de wereld’: Lionel Messi.  Een verhaal van “zero’ tot “hero’ dus – daarom al jaren een troetelkind van de redactie van Hard gras.

Bijpassende Boeken en Informatie