Lieselot Theys Onze hormonen onderschatte helden recensie

Lieselot Theys Onze hormonen onderschatte helden recensie

Onze hormonen, onderschatte helden

  • Auteur: Lieselot Theys (België)
  • Soort boek: gezondheidsboek
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschijnt: 29 november 2023
  • Omvang: 304 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 25,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over onze hormonen van Lieselot Theys

Een gebruiksvriendelijk totaalplan om je hormonale gezondheid te verbeteren

Hormonen, ze zijn vaak de zondebok wanneer we ons even niet 100% voelen. Nog veel te vaak worden hormonale klachten zo onder de mat geveegd of gesust met een pilletje, alsof het kleine parasieten zijn die we vooral moeten bestrijden.
Onterecht, zo stelt gynaecologisch osteopaat en hormoonexpert Lieselot Theys: ons hormonale systeem is dé drive van ons hele doen en laten en dus essentieel voor onze algehele gezondheid. Hoog tijd dus voor de hormonale spoedcursus die je eigenlijk al op de schoolbanken had moeten krijgen!

Dit complete handboek is de onafscheidelijke metgezel voor iedereen die zijn hormoonbalans wil herstellen of op peil houden. Hoe werken onze schildklier, bijnieren en geslachtshormonen? Welke impact kan een schildklieraandoening hebben op de menstruatiecyclus? En waarom kan je bijnier ook je libido beïnvloeden?

Op heldere en wetenschappelijk onderbouwde wijze verduidelijkt Lieselot Theys welke klachten normaal zijn en welke niet (spoiler: geen enkele klacht is normaal!). Vervolgens helpt ze je ook op weg om je eigen hormonale gezondheid en ‘onverklaarbare’ klachten te onderzoeken. Zo legt ze stap voor stap uit wat je zelf kunt doen aan spijsverteringsproblemen, vermoeidheid, erectiestoonissen, lager libido, menstruatieklachten, menopauzale klachten, stemmingswisselingen, slaapproblemen, blijvende gewichtstoename.

Een handboek waar je een leven lang op kan terugvallen telkens wanneer die zogezegde ‘hormonsters’ je weer even te veel worden!

Lieselot Theys is gynaecologisch osteopaat. Ze specialiseerde zich na haar masteropleiding fysiotherapie gynaecologische aandoeningen en hormonale problemen. In haar multidisciplinaire praktijk Balance. Gent werkt ze dan ook nauw samen met gynaecologen en artsen in het vak. Daarnaast geeft ze internationaal postgraduaatbijscholingen over gynaecologie en het urogenitaal stelsel en richtte ze ook het opleidingscentrum Balance.institute op. Ze wil het taboe rond hormonale klachten bij zowel mannen als vrouwen doorbreken.

Bijpassende boeken en informatie