Renate Dorrestein Liever horen we onszelf Recensie ★★★★

Renate Dorrestein Liever horen we onszelf Recensie ★★★★

Renate Dorrestein Liever horen we onszelf Recensie ★★★★
Alhoewel Liever horen we onszelf van Renate Dorrestein voor het eerst in boekvorm verschijnt, kan de novelle al bekend zijn. In 2014 is het verschenen als audio geschenk in de week van het luisterboek. Nu heeft Uitgeverij Querido het mooie liefdesverhaal in boekvorm uitgegeven. Het is een zeer mooie uitgave geworden doordat het gebonden boekje is verrijkt met prachtige illustraties van Sylvie Weve. Het verhaal van de novelle kent een verloop dat je vaak terug vindt in het werk van Renate Dorrestein.

Sterke novelle die extra de moeite waard is door de prachtige illustraties
Zorgvuldig wordt, ondanks de beperkte omvang van het boekje, een liefdesverhaal verteld van een jonge vrouw die de man van haar leven denkt te hebben gevonden. Ze probeert alles te doen om hem te behagen. Desondanks vertrekt hij opeens met zijn zeilboot naar onbekende bestemming. De boot wordt lees gevonden maar van de man ontbreekt elk spoor. Wat is er gebeurd en waarom? Querido heeft er goed aan gedaan om deze novelle op een zeer verzorgde en mooie manier uit te geven. Het verhaal in combinatie met de mooie illustraties prachtig. Renate Dorrestein – Liever horen we onzelf is gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).

Recensie door Theo Jordaan

RENATE DORRESTEIN – LIEVER HOREN WE ONSZELF
– Titel: Liever horen we onszelf
– Schrijfster: Renate Dorrestein ♀ (Nederland)
– Illustraties: Sylvia Weve ♀ (Nederland)
– Soort boek: liefdesverhaal, novelle
– Uitgever: Querido
– Verschenen: 31 oktober 2017
– Omvang: 132 pagina’s
– Uitgave: Gebonden Boek
– Prijs: € 15,00
– Waardering: ★★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Renate Dorrestein Liever horen we onszelf
De jonge fotografe Mila vindt de liefde van haar leven. Ze doet alles om hem gelukkig te houden, zelfs als hij een van zijn buien heeft. Maar dan verdwijnt hij op een dag spoorloos. Het zeilschip waarmee hij woedend is vertrokken, wordt onbemand teruggevonden. Heeft hij een ongeluk geënsceneerd om met de noorderzon te kunnen verdwijnen – of is er iets anders aan de hand? In Liever horen we onszelf vertelt Renate Dorrestein een liefdesverhaal vol onverwachte wendingen. Een verhaal over dromen en over wat we onszelf wijsmaken – omdat we soms niet anders kunnen. Sylvia Weve maakte er sfeervolle, kleurrijke illustraties bij.

Bijpassende Boeken en Informatie
Beste Boeken 2017
Nieuwe Nederlandse Romans 2017