Frank Westerman In het land van de ja-knikkers Recensie

Frank Westerman In het land van de ja-knikkers Recensie

Frank Westerman In het land van de ja-knikkers
In het land van de ja-knikkers is een selectie van reportages die Frank Westerman in de afgelopen 25 jaar heeft geschreven. De oudste reportage werd voor het eerst gepubliceerd in 1991 en de meest recente werd in 2016 gepubliceerd. Dat Frank Westerman een groot talent voor het schrijven van reportages heeft, mag niet meer als verrassend gezien worden. En deze bundeling van reportages uit Nederland is wel weer een goed bewijs ervan. In zijn kenmerkende persoonlijk, meestal zeer betrokken stijl kun je bijna elke reportage lezen als een kleine roman. Echo’s van zijn eerste succes De Graanrepubliek klinken door in Het land van de ja-knikkers.

Boeiende en zeer goed geschreven reportages uit Nederland
Krachtig en zeer lezenswaardig zijn de autobiografisch getinte reportages over de oliewinning in Schoonebeek met als bijzondere gebeurtenis het totaal in de grond verzakken en verdwijnen van een complete boortoren, zijn bezoek aan Wageningen waar Frank Westerman zelf studeerde en zijn belevenissen in Drenthe. Zeer bijzonder is de reconstructie van en onderzoek naar de moord op de Wageningse boekverkoopster Marian Heij. En in het laatste verhaal komt zelfs een activistische kant van Frank Westerman naar boven als hij in een open brief aan voetballer Arjen Robben vraag of hij zich actief wil inzetten voor het door gaswinning geteisterde Groningen. In het land van de ja-knikkers biedt een mooi overzicht van de kwalitatief hoogwaardige en zeer leesbare reportages die Frank Westerman door de jaren heeft geschreven voor verschillende kranten en tijdschriften. Opvallend is ook hoe weinig aan actualiteit zelfs de oudere reportages verloren hebben. Frank Westerman – In het land van de ja-knikkers wordt beoordeeld met ++++ (uitstekend).

FRANK WESTERMAN – IN HET LAND VAN DE JA-KNIKKERS INFORMATIE
– Titel: In het land van de ja-knikkers
– Ondertitel: Verhalen uit de polder
– Schrijver: Frank Westerman ♂ (Nederland)
– Soort boek: reportages
– Uitgever: Querido
– Verschenen: 7 februari 2017
– Omvang: 272 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 18,99
– Oordeel: ++++ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst en Inhoud Frank Westerman – In het land van de ja-knikkers
In de stijl van zijn klassieker De graanrepubliek voert Frank Westerman de lezer mee door het veranderende Nederland van de afgelopen vijfentwintig jaar. Weg van het randstedelijke gewoel toont hij onverwachte, ongeziene gezichten van het drassige achterland en zijn bewoners. In het land van de ja-knikkers is een collectie van oer-Hollandse reportages en persoonlijke vertellingen van een eigenzinnige, bevlogen schrijver wiens werk tot het meest vertaalde van de Nederlandse literatuur behoort. Moeiteloos rijgen de bijeengebrachte verhalen in deze bundel zich aaneen tot een kritische ode aan een land waar je ondanks alles niet niet van kunt houden.

Bijpassende Boeken en Informatie
Frank Westerman – Wij, de mens
Nieuwe Boeken Februari 2017
Nieuwe Recensies 2017