Bas Kwakman Hotelkamerverhalen Recensie

Bas Kwakman Hotelkamerverhalen Recensie

Bas Kwakman Hotelkamerverhalen Recensie
Bas Kwakman is de directeur van Poetry International en in die hoedanigheid reist hij de wereld af om poëziefestivals en dichter op allerlei plekken in de wereld te bezoeken. Deze festivals vinden soms plaats in exotische uithoeken van de wereld. In Hotelkamerverhalen beschrijft en tekent Bas Kwakman op een aanstekelijke en humorvolle wijze over deze reizen. Dit doet hij aan de hand van de hotelkamers waar hij verbleef. In het eerste verhaal over een bezoek aan Hotel Drim in Struga. Macedonie wordt de toon gelijk gezet. De directeur van dit festival stelt direct nadat Bas Kwakman is aangekomen de vraag ‘Hoeveel dichters zijn er op jouw festival gestorven?.’Op mijn festival al drie.’ En zo volgende er nog veel meer hilarische belevenissen in wat meer exotische oorden als Mongolie, Medellin in Colombia, Shanghai en Chisinau, Moldavië. Maar ook de verhalen zich afspelen in steden veel dichter bij huis en zelfs in Nederland zijn de moeite van het lezen meer dan waard.

Aanstekelijke reisverhalen geïllustreerd met sfeervolle tekeningen
Het mooi uitgeven boek bevat 41 van Hotelverhalen die stuk voor stuk een genoegen zijn om te lezen. Bas Kwakman is ook een begenadigd beeldend kunstenaar en van elke hotelkamer waarin hij heeft verbleven heeft hij een tekening gemaakt. Sfeervolle tekeningen die een aanvulling zijn op de toch al lezenswaardige verhalen. Sterker nog het zou best kunnen dat de tekeningen de basis vormen waarop de verhalen tot stand zijn gekomen. Wereldreiziger Bas Kwakman maakt tekeningen met een sfeer en stijl die doen denken aan Peter van Straaten, maar dan totaal ontvolkt. Mensen ontbreken namelijk volledig op de tekeningen maar komen in alle kleurrijke schakeringen uitgebreid voorbij in de verhalen. Bas Kwakman heeft met Hotelkamerverhalen een geslaagd debuut geschreven en getekend dat een groot plezier is om de lezen en bekijken en wordt beoordeeld met ++++ (uitstekend).

BAS KWAKMAN – HOTELKAMERVERHALEN INFORMATIE
– Titel: Hotelkamerverhalen
– Schrijver en tekenaar: Bas Kwakman ♂ (Nederland)
– Soort boek: reisverhalen met tekeningen
– Uitgever: De Arbeiderspers
– Verschenen: 7 maart 2017
– Omvang: 224 pagina’s
– Uitgave: Paperback
– Prijs: € 24,99
– Oordeel redactie: ++++ (uitstekend)
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Bas Kwakman – Hotelkamerverhalen
Wonderlijk zijn de wegen van een poëziefestivaldirecteur.Vanuit ankerplaats Rotterdam reist hij naar plekken als Tel Aviv, Brussel, Vila Pouca da Beira, Beijing, Medellín, Stockholm en Ulaanbaatar, vaak verblijvend in non-descripte hotelkamers. Daar staat veel tegenover: de uiteenlopende, bizarre, vaak hilarische ontmoetingen met dichters, schrijvers, kunstenaars en musici, maar ook met taxichauffeurs, politici, hotelemployees, miljonairs, professoren, kickboksers, krachtpatsers, guerrillero’s, maffiabazen en politieagenten.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Reisboeken 2017
Nieuwe Boeken Maart 2017