Jan-Willem Anker Vichy Recensie Roman

Jan-Willem Anker Vichy Recensie Roman

Jan-Willem Anker Vichy Recensie Roman
De nieuwe roman van Jan-Willem Anker – Vichy is een vermakelijk zomers boek. Hoofdpersoon Elmar laat zich omscholen tot docent Frans en om zich verder te bekwamen in de taal gaat hij een week op zomercursus in het Franse stadje Vichy in de Auvergne. In Vichy heerst een extreme hittegolf met temperaturen boven de veertig graden en watertekort. De zwangere vriendin van Elmar blijft achter in Nederland waar zware regenval en noodweer zorgen voor wateroverlast en buiten de oevers tredende rivieren.

Een taalcursus in een bloedheet Frankrijk loopt uit de hand
De hitte in Vichy lijkt al het leven te eisen van een man op het perron als Elmar aankomt met de trein. En in het pension waar hij verblijft lopen de spanningen ook al snel op. Water is schaars en de bronnen van Vichy drogen op. Douchen mag niet meer en de hitte lijkt iedereen te bevangen. Julia een van de mede-cursisten Frans is wel gecharmeerd van Elmar die ten minste 10 jaar ouder is. Als Elmar de verleidingen niet kan weerstaan, escaleert de situatie zowel in Frankrijk als thuis in Nederland.

Vermakelijke Frankrijk roman en lekker leesvoer op strand en tijdens de vakantie
Jan-Willem Anker heeft met Vichy een vermakelijke roman geschreven. Lekker leesvoer voor op het strand of tijdens de vakantie in Frankrijk. Alhoewel de roman niet echt verrassende plotwendingen kent, is de schrijfstijl van Jan-Willem Anker goed genoeg om met plezier te blijven doorlezen. Vichy is zeker geen meesterwerk maar biedt wel een aantal uren aangenaam leesplezier. Jan-Willem Anker – Vichy wordt beoordeeld met ++ (goed).

JAN-WILLEM ANKER – VICHY
– Titel: Vichy
– Schrijver: Jan-Willem Anker ♂ (Nederland)
– Soort boek: psychologische roman
– Uitgever: De Arbeiderspers
– Verschenen: 23 mei 2017
– Omvang: 256 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99 / € 11,88
– Waardering: ++ (goed) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Jan-Willem Anker – Vichy
Uit vrees ten onder te gaan aan de liefde ontvlucht een man zijn hoogzwangere vriendin. Hij duikt onder in Vichy. Deze kleine stad in de Auvergne, het symbool voor de Franse staatscollaboratie, is al jaren een slaperig oord waar een zijarm van de Loire doorheen stroomt. Daar, in de zomerhitte, te midden van een internationaal gezelschap, volgt onze held een stoomcursus Frans. In Vichy kan hij iedereen zijn. Elke ontmoeting schept nieuwe mogelijkheden. Maar vluchten blijkt zo gemakkelijk niet. De vrouw van zijn leven laat hem niet zomaar los en probeert hem via Whatsapp op andere gedachten te brengen. Is zijn vlucht geen omweg naar een pijnlijke aankomst?

Bijpassende Boeken en Informatie
– Nieuwe Boeken Mei 2017
Nieuwe Nederlandse Romans 2017