Reis naar het Hoge Noorden Recensie De Keukenprins van Moccano 3

Reis naar het Høge Nøørden Recensie De Keukenprins van Moccano 3

Reis naar het Høge Nøørden Recensie De Keukenprins van Moccano 3
De reis naar het Hoge Noorden is een maf, grappig boek met lekker veel levendige tekeningen. Het is al weer het derde deel in de serie van De Keukenprins. Mathilda Masters is verantwoordelijk voor de teksten, Georgien Overwater neemt de tekeningen voor haar rekeningen. Aangezien de verdeling tussen tekst en tekening ongeveer 50/50 is, is het dus een echte samenwerking!

De Keukenprins van Moccano belandt in het Hoge Noorden
De anders zo vrolijke Kokkie is ineens zo somber… Wat is er aan de hand? Heeft het iets te maken met de briefkaart die ze ontvangen heeft? Met zo’n vreemde tekst er op: Våder is verløren…. Max, Trixie en Kokkie gaan naar het Hoge Noorden (Høge Nøørden) om Kokkies vader te zoeken. Een bizarre tocht met maffe elanden, ruziënde Vikingen en een gevaarlijk bos, gaat van start!

Voor liefhebbers van een maf, grappig avonturenboek is de Reis naar het Høge Nøørden perfect!
Als je houd van een beetje gekke boeken, ben je bij Mathilda Masters en Georgien Overwater aan het goede adres. Een leuke mengelmoes van vreemde situaties, grappige woordspelingen en een beetje spanning. En dat alles vergezeld van heerlijke tekeningen. Grote mensen die een beetje vreemd doen, kinderen die eigenlijk soms slimmer zijn, dat is voor jongere lezers natuurlijk erg grappig. En uiteindelijk komt alles ook nog goed. Dus wat wil je nog meer! Gewoon, een grappig, onderhoudend boek voor kinderen. Ondanks dat het een derde deel is, is het ook prima op zichzelf te lezen. Mathilda Masters & Georgien Overwater – Reis naar het Høge Nøørden is gewaardeerd met ★★★ (zeer goed).

Recensie van Jolien Dalenberg

MATHILDA MASTERS & GEORGIEN OVERWATER – REIS NAAR HET HØGE NØØRDEN
De Keukenprins van Mocano 3
– Titel: Reis naar het Høge Nøørden
– Schrijfster: Mathilda Masters, Georgien Overwater
– Soort boek: avonturenboek
– Leeftijd: 7+ jaar
– Uitgever: Lannoo
– Verschenen: augustus 2017
– Omvang: 312 pagina’s (met tekeningen)
– Uitgave: Gebonden Boek
– Prijs: € 12,50
– Waardering: ★★★ (zeer goed) Jolien Dalenberg
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Reis naar het Høge Nøørden
Wanneer Kokkie een postkaart ontvangt met daarop alleen maar de zin ‘våder is verløren’, is het hek van de dam. Kokkie is vastbesloten om naar het Høge Nøørden te reizen, om haar verdwenen vader op te sporen. Max en Trixie gaan met haar mee. Een razend spannend en dolkomisch verhaal vol vikingen, elanden en smørrebrød.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Kinder- en Jeugdboeken 2017
Nieuwe Kinderboeken Augustus 2017