Selma Noort Oppassen Recensie Jeugdthriller

Selma Noort Oppassen Recensie Jeugdthriller ★★★★

Selma Noort Oppassen Recensie Jeugdthriller

Oppassen van Selma Noort gaat over veel meer dan zomaar babysitten. Het gaat over identiteit, jezelf zijn, angsten, vriendschap en liefde. Verpakt in een spannend en soms ook ontroerend verhaal. Lees op deze pagina de Selma Noort Oppassen Recensie.

Twee dagen zonder ouders, wat kan er nou helemaal gebeuren?

De ouders van Nina (12) en Luca (16) gaan een weekendje naar Parijs. Nina vindt het wat spannend om alleen thuis te blijven, maar met haar halfbroer durft ze het wel aan. Dan veranderen de plannen; Luca wordt gevraagd het weekend op Sammie, zijn oppaskindje te passen. Hoewel Nina het niet zo ziet zitten, gaat ze toch mee. Ondanks wat heimwee en angst voor het vreemde donker, gaat het best goed. Totdat Sammie ineens spoorloos verdwijnt. Nina en Luca zetten alles op alles om Sammie weer terug te vinden. In die zoektocht naar Sammie, komen ze ook zichzelf tegen.

De kracht en beknelling van liefde treffend en spannend beschreven

Selma Noort begint gelijk met de verdwijning van Sammie en sleept je zo mee het verhaal in. Geen ontsnappen meer aan. Door daarna terug te gaan naar wat er aan vooraf ging, maak je kennis met Nina, Luca en hun leven. Op een vernuftige manier kom je er als lezer achter wie Nina en Luca zijn, wat ze drijft, en waar ze naar verlangen. De verdwijning van Sammie lijkt bijna bijzaak, en het maakte mij ontzettend nieuwsgierig naar hoe het verder gaat met Nina en Luca. De band tussen hen heeft Selma treffend geschreven, zowel de kracht als de beknelling er van. Ze laat heel veel ruimte over voor de eigen interpretatie van de lezer, wat het boek nóg spannender maakt om te lezen.

Waardering Selma Noort – Oppassen

Heel bijzonder hoe de schrijfster ruimte laat voor eigen invulling. Hoe ze eigenlijk veel meer vertelt dan de woorden zeggen. De daden van de personages, bijvoorbeeld hoe Luca’s vrienden met hem om gaan, een oogopslag, geven het verhaal extra diepgang. Je kunt er prima overheen lezen, dan nog is het een interessant verhaal. Maar je kunt ook voelen dat de Noort er misschien een extra bedoeling mee heeft. Gaaf! De jeugdroman van Selma Noord – Oppassen is gewaardeerd met ★★★ (uitstekend).

Recensie van Jolien Dalenberg

Selma Noort – Oppassen

– Titel: Oppassen
– Schrijfster: Selma Noort (Nederland)
– Soort boek: jeugdroman, jeugdthriller
– Leeftijd: 10+ jaar
– Uitgever: Leopold
– Verschenen: december 2017
– Omvang: 168 pagina’s
– Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
– Prijs: € 14,99 / € 9,99
– Waardering: ★★★ (uitstekend) Jolien Dalenberg

Inhoud Selma Noort – Oppassen

Midden in mijn verhaal staat Luca ineens op van het bankje en kijkt zoekend om zich heen. “Sammie?’ roept hij. Ik hoor schrik en ongerustheid in zijn stem. Sammie moet in de buurt zijn. Een minuut geleden scharrelde hij nog met zijn kiepautootje tussen de herfstbladeren. Hij is pas twee. Een kind van twee kan niet ver weg zijn. Nina en haar broer Luca hebben beloofd om op elkaar te passen als hun ouders het weekeinde naar Parijs zijn. Maar dan is er ineens ook oppas nodig voor Sammie, Luca’s oppaskind. Nina besluit met Luca mee te gaan. Twee dagen en twee nachten van huis… Wat kan er nou helemaal gebeuren?

Bijpassende Boeken en Informatie

Nieuwe Kinderboeken