Annet Schaap Lampje Recensie ★★★★★ Jeugdboek

Annet Schaap Lampje Recensie Jeugdboek

Annet Schaap Lampje Recensie ★★★★★ Jeugdboek

Lampje is het briljante schrijversdebuut van Annet Schaap. Na talloze boeken geïllustreerd te hebben, neemt ze bij Lampje ook de tekst voor haar rekening. En hoe…

Een grote schuld moet worden afbetaald…

Vuurtorendochter Lampje zorgt er elke avond voor dat het licht brandt. Eigenlijk moet haar vader dat doen. Maar die heeft het te druk met zichzelf. Met boos en ongelukkig zijn. Lampje weet dat hij het niet zo bedoelt. Daarom doet ze haar best. Toch gaat het op een avond mis. Een schip knalt kapot tegen een gemene rots in zee. Is dat Lampjes schuld? Volgens sommige mensen wel. Daarom moet ze zeven jaar werken in het Zwarte Huis. Zodat ze die enorme schuld kan afbetalen. Maar in dat Zwarte Huis woont toch een monster…?

Lampje is een briljant debuut met geweldige, unieke eigen stijl

Wauw. Net in (bijna) één ruk het boek van Annet Schaap uitgelezen. En ik ben erg onder de indruk. Geweldig verhaal. Spannend, grappig, ontroerend. Maar dat kun je over meer boeken zeggen. De manier waarop ze het vertelt, de levendige zinnen, maken het uniek. Annet is een meesterverteller. Elk personage een eigen ritme, een eigen taalgebruik. Je hóórt het ze gewoon in je hoofd vertellen. De karakters zijn zo mooi uitgewerkt, zorgvuldig, met veel aandacht en liefde. Ze hebben allemaal zo hun redenen om te doen wat ze doen. Ook de dingen die minder aardig zijn. En daarom ga je toch van ze houden. Lampje is een prachtig verhaal over je hart volgen en je kracht ontdekken. Annet is werkelijk een “one of a kind” qua stijl. En het kan bijna niet anders dan dat die stijl je aanspreekt. Er zijn wat mij betreft geen woorden die het boek echt recht doen. Ga het maar lezen. Dat snap je wat ik bedoel. Een meesterwerk! Annet Schaap – Lampje is gewaardeerd met de maximale ★★★★★ (uitmuntend).

Recensie: Jolien Dalenberg

ANNET SCHAAP – LAMPJE

– Titel: Lampje
– Schrijfster: Annet Schaap (Nederland)
– Soort boek: avonturenroman, jeugdboek
– Leeftijd: 10+ jaar
– Uitgever: Querido Kinderboeken
– Verschenen: 24 maart 2017
– Omvang: 328 pagina’s
– Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
– Prijs: € 16,99 / € 9,99
– Waardering:★★★★★ (uitmuntend) Jolien Dalenberg

Film Lampje Vertelvoorstelling

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Kinderboeken 2018