Jan Terlouw Het hebzuchtgas Recensie Informatie

Jan Terlouw - Het hebzuchtgas Recensie Informatie

Jan Terlouw – Het hebzuchtgas Recensie Informatie
Op 15 november 2016 is het nieuwe boek van Jan Terlouw – Het hebzuchtgas, een sprookje voor jong en oud verschenen bij Uitgeverij De Kring. Op deze pagina kun je de Jan Terlouw – Het hebzuchtgas recensie informatie boekbespreking en bestelmogelijkheden vind.

– Titel: Het hebzuchtgas
– Schrijver: Jan Terlouw
– Soort boek: jeugdroman, sprookje
– Uitgever: De Kring
– Verschenen: 15 november 2016
– Omvang: 224 pagina’s
– Uitgave: Gebonden Boek
– Prijs: € 17.50
– Oordeel redactie: ++++ (uitstekend) Jolien Dalenberg
…Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

Jan Terlouw – Het hebzuchtgas Recensie
Na zijn betoog over het milieu en de toekomst bij De Wereld Draait Door, las ik Het Hebzuchtgas. Met de indrukwekkende speech in het achterhoofd, was voor mij helder waarom Jan Terlouw het boek heeft geschreven. Het gaat over Julia, die stage gaat lopen bij het grote bedrijf Solide, nadat ze door een grote watersnoodramp tijdelijk niet naar school kan. Ondanks dat de president van Tradicië, tevens Julia’s opa, veelvuldig waarschuwde voor de gevolgen van klimaatveranderingen, heeft hij niet kunnen voorkomen dat het land deels onder water kwam. De wereld loopt gevaar, de huidige energiebronnen zorgen voor veel te veel belasting voor het milieu. Een aantal grote producenten van die energiebronnen voelt er totaal niets voor om iets te doen aan deze overbelasting. Ze zijn veel te bang dat ze hun grote bron van inkomen kwijt raken…lees verder >

Flaptekst en inhoud Jan Terlouw – Het hebzuchtgas
Julia, de 18-jarige kleindochter van de president van Tradicië, gaat stage lopen bij Solide, het bedrijf van Alphons G. Bovenwoning. Het bedrijf houdt zich bezig met de winning van olie, gas en kolen. Julia snapt niet dat niemand zich er zorgen maakt over het broeikaseffect, totdat ze ontdekt dat Bovenwoning verslaafd is aan hebzuchtgas. Hij kan alleen nog maar aan geld denken. Ze verzint een list om hem van zijn verslaving af te helpen, zodat hij ook oog krijgt voor het milieu. Maar daar laat ze het niet bij. Ze benadert ook de kinderen van de rijke directeuren van de grote energiebedrijven. Om het milieu te redden, bedenken ze samen een gewaagd plan.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Kinderboeken Overzicht