Ilja Leonard Pfeijffer Peachez een romance Recensie

Ilja Leonard Pfeijffer Peachez een romance Recensie

Ilja Leonard Pfeijffer Peachez een romance Recensie
De nieuwe roman van Ilja Leonard Pfeijffer Peachez, een romance verschijnt midden februari 2017 bij Uitgeverij De Arbeiderspers. Op deze pagina kun je de Ilja Leonard Pfeijffer Peachez een romance recensie, inhoud, boekbespreking, informatie en bestelmogelijkheden vinden.

– Titel: Peachez, een romance
– Schrijver: Ilja Leonard Pfeijffer (Nederland)
– Soort boek: roman
– Uitgever: De Arbeiderspers
– Verschijnt: 14 februari 2017
– Omvang: 176 pagina’s
– Uitgave: Gebonden Boek
– Prijs: € 18,99
– Oordeel: Nog niet gelezen
…Meer Informatie en Bestellen >

Ilja Leonard Pfeijffer Peachez, een romance Recensie
De nieuwe roman van Ilja Leonard Pfeijffer – Peachez, een romance is het derde deel in de zogenaamde Steppolitetralogie. Peachez is trouwens een die zonder enig probleem kunt lezen als je de andere delen nog niet tot je hebt genomen. Op een dag ontvangt de classicus en naamloze verteller van de roman een mail van een zekere Sarah. Ondanks al zijn eruditie en kennis laat de professor zich verleiden in te gaan op de ongevraagd mail. En zo ontspint zich een correspondentie tussen de hoofdpersoon en Sarah Peachez die een porno-actrice lijkt te zijn. Van begin af aan is duidelijk dat de professor in noodlottig web verstrikt zal raken.

Een filosofische roman en spannende thriller
Op zijn geheel eigen wijze slaagt Ilja Leonard Peijffer erin om een geloofwaardige thriller op te bouwen die tegelijkertijd gelezen kan worden als een filosofische roman. Zelf heeft Pfeijffer klassieke talen gestudeerd en zijn kennis van de klassieken wordt op een meesterlijke manier in de roman verwerkt. Het klassieke thema van de liefde tussen een professor en een “gewoon” meisje weet Pfeijffer niet elan te geven door gebruik te maken van de ontwikkelingen die de nieuwe media en internet in het bijzonder bieden.

Geïnspireerd op het waar gebeurde verhaal van wetenschapper Peter Frampton
Voor Peachez, een romance heeft Ilja Leonard Pfeijffer zich laten inspireren op het waar gebeurde verhaal van de aan de Universiteit van Oxford gepromoveerde wetenschapper Paul Frampton die net als de hoofdpersoon van de roman verstrikt raakte in de aantrekkingskracht die een virtuele vrouw kan bieden en het noodlot dat hiermee gepaard kan gaan. Peachez vertelt trouwens niet het verhaal van Peter Frampton. Ilja Leonard Pfeijffer geeft een eigen invulling aan het verhaal. Vooral knap is dat ondanks de wetenschap vanaf pagina een van de roman dat het slecht gaat aflopen met de hoofdpersoon de spanning tot de laatste pagina gewaarborgd is. Al met al is Ilja Leonard Pfeijffer er met Peachez, een romance er weer in geslaagd om een klein meesterwerkje af te leveren. Niet zijn allerbeste roman. Maar desondanks een groot plezier om te lezen. Ilja Leonard Pfeijffer – Peachez, een romance wordt beoordeeld met ++++ (uitstekend).

Inhoud Ilja Leonard Pfeijffer Peachez, een romance
Voor Peachez, een romance heeft Ilja Leonard Pfeijffer zich gebaseerd op een waargebeurd verhaal: dat van een professor in Amerika die verliefd wordt op een fotomodel dat hij surfend op het internet leert kennen en voor wie hij een alles overstijgende liefde gaat koesteren die zijn leven overhoophaalt. Uiteindelijk blijkt zijn liefde te zijn gegrond op een fantasie. Maar geldt dat niet in wezen voor alle liefdesrelaties? Peachez, een romance behandelt het moderne fenomeen van catfishing en zo ook het eeuwige thema van de zoektocht naar geluk in de liefde, maar het is ook een filosofische roman die leest als een thriller.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Nederlandse Romans 2017
Nieuwe Boeken Februari 2017