Linda van Rijn Winterzon Curaçao Thriller 2016

Linda van Rijn - Winterzon Recensie Curaçao Thriller 2016

LINDA VAN RIJN – WINTERZON (CURAÇAO THRILLER 2016)
Eind oktober verschijnt de nieuwe thriller van Linda van Rijn – Winterzon bij Uitgeverij Marmer. Het spannende boek speelt zich af op het eiland Curaçao waar schrijfster Linda van Rijn woont. Op deze pagina vind je de Linda van Rijn – Winterzon recensie, inhoud en bestelmogelijkheden

– Titel: Winterzon
– Schrijfster: Linda van Rijn (Nederland)
– Genre: spannende roman, thriller, vrouwenthriller
– Uitgever: Uitgeverij Marmer
– Verschijnt: 27 oktober 2016
– Omvang: 288 pagina’s
– Uitgave: Paperback
– Prijs: € 15,00
– Oordeel redactie: + (aardig)
…Meer Informatie en Bestellen >

Linda van Rijn – Winterzon Recensie
Ik had wel zin om aan dit boek te beginnen. De boeken van Linda van Rijn zijn meestal lekkere en spannende leesboeken. Ook dit boek is makkelijk en snel te lezen.

De verteller is Amber die samen met haar schoonfamilie op vakantie gaat naar Curaçao. De reis wordt hun aangeboden door haar schoonouders. Na een avondje stappen blijkt haar schoonzus Sophie niet thuis te zijn gekomen.

De spanning in dit boek viel me tegen. Het begint goed met de verdwijning van Sophie. Daarna kabbelt het verhaal een beetje verder. Behalve aan het begin en aan het eind gebeurt er eigenlijk vrij weinig. Ik vond het verloop van het verhaal ook best voorspelbaar en had al snel door wie er betrokken was. Ik heb steeds de hoop gehad dat er nog een onverwachte wending zou komen. Helaas kwam die niet. Het is een aardig boek, geen bloedstollende thriller en zeker niet het spannendste boek dat Linda van Rijn geschreven heeft. Linda van Rijn – Winterzon krijgt + (aardig).

Inhoud Linda van Rijn – Winterzon (Curaçao Thriller 2016)
Vanwege hun 40-jarig huwelijksfeest nemen Herman en Ineke van Heesch hun kinderen en kleinkinderen mee op een wintervakantie naar Curaçao. Zoon Bart woont samen met de vrijgevochten Amber, ze hebben een dochtertje. Zoon Gijs is getrouwd met Sophie, de brave huismoeder die zorgt voor hun zoon Levi. En dochter Annemieke, het beschermde jongste zusje, die een relatie heeft met Hendrik-Jan. Op een avond besluiten de drie schoonzusjes te gaan stappen. Amber vindt de andere twee eigenlijk maar braaf, maar goed, ze is nu eenmaal meegegaan op vakantie, dus kan ze er maar beter wat van maken. Annemieke haakt op het laatste moment af, en Amber en Sophie gaan samen naar een cocktailparty op het strand. Amber besluit de boel wat leven in te blazen en voert Sophie de ene cocktail na de andere. Dan komt Sophie zowaar los. Hoe later het wordt, hoe meer de vrouwen kunnen rekenen op aandacht van de mannen. Sophie is de hit van de avond op de dansvloer en tot Ambers verbazing wil ze best eens wat proberen op drugsgebied. Sophie wordt nog losser en gaat zelfs in op de avances van een Antilliaan. Amber vindt het reuzegrappig om deze kant van de brave Sophie te zien en vermaakt zich kostelijk. Als de party ten einde loopt en Amber naar huis wil, kan ze Sophie nergens vinden. Amber moet eigenlijk wel grinniken om de situatie: de brave Sophie, die ligt te rollebollen met een kanppe Antilliaan. Maar als Sophie ook de volgende dag niet naar huis keert, blijkt er niet veel meer te lachen.

Gerelateerde Informatie
Nieuwe Thrillers 2016 Overzicht
Nieuwe Boeken Oktober 2016
Curaçaose Schrijvers Schrijfsters Boeken en Informatie

Recensie van: Danielle van der Hoeven