Karin Fossum Veenbrand Recensie Noorse Thriller

Karin Fossum - Veenbrand Recensie Noorse Thriller Informatie

KARIN FOSSUM – VEENBRAND (RECENSIE NOORSE THRILLER EN INFORMATIE)
In april 2016 is de nieuwe misdaadroman en psychologische thriller van de Noorse schrijfster Karin Fossum – Veenbrand verschenen bij Uitgeverij Marmer. Dit is weer een nieuw deel in de reeks Noorse thrillers met als hoofdpersone inspecteur Konrad Sejer en Jacob Skarre.

– Titel: Veenbrand
– Reeks: Konrad Sejer serie
– Schrijfster: Karin Fossum ♀ (Noorwegen)
– Genre: misdaadroman, politieroman, psychologische thriller
– Origineel: Helvetesilden (2014)
– Nederlandse vertaling: Lucy Pijttersen
– Uitgever: Uitgeverij Marmer
– Verschenen: april 2016
– Uitgave: Paperback / Ebook / Groot Letterboek
– Prijs: € 19,95 / € 12,99 / € 26,00
– Rivertonprijs: 2015 (Beste Noorse thriller)
– Bijzonderheden: Ook als boek in de Groot Letterbibliotheek te koop
– Oordeel redactie: ++++ (uitstekend)
…Paperback Informatie en Bestellen >
…Ebook Informatie en Bestellen >

Karin Fossum – Veenbrand Recensie
Met Veenbrand heeft de Noorse schrijfster Karin Fossum weer een literaire thriller afgeleverd van zeer hoog niveau. In de zeer prettige en verzorgde stijl, die ook alle eerdere boeken van Karin Fossum kenmerkt, wordt een verhaal uitgewerkt dat uiteindelijk eindigt met een fatale afloop. Karin Fossum verstaat de kunst om de omstandigheden die leiden tot een moord tot op het bot te fileren. En ook in Veenbrand weet ze dit op een verfijnde en geraffineerde wijze te doen. Gebeurtenissen en beslissingen in het eerdere leven van schijnbaar gewone mensen leiden uiteindelijk tot een moord. Op een meesterlijke wijze weet Karin Fossum deze uiteindelijk noodlottige gebeurtenissen en beslissingen te ontrafelen en op een heel natuurlijke manier met elkaar in verband te brengen. Veenbrand is eigenlijk een zeer goed geschreven moderne Crime Noir (Nordic Noir) thriller. Maar niet alleen dat, het is ook een uitstekende psychologische roman die zelfs voor mensen die eigenlijk niet zo van thrillers houden gelezen zou moeten worden. De redactie geeft Karin Fossum – Veenbrand ++++ (uitstekend) en heeft de roman uitgeroepen tot Thriller van de Maand.

Inhoud Karin Fossum Veenbrand
In een caravan op het terrein van een boer worden de lichamen gevonden van een vrouw en een klein kind. Ze zijn met messteken om het leven gebracht. Inspecteur Konrad Sejer en zijn collega Jacob Skarre staan voor een raadsel: er is geen teken van seksueel misbruik en er zijn nog volop waardevolle spullen aanwezig. De rechercheurs zijn ervan overtuigd dat de moeder van de vermoorde vrouw informatie achterhoudt die van belang kan zijn voor het onderzoek, maar de vrouw weigert opheldering te geven over het verleden van haar dochter. Een persoonlijk motief ligt voor de hand, maar wie voelt zoveel woede jegens een kleine jongen en zijn vriendelijke, zachtaardige moeder?

Gerelateerde Informatie
Karin Fossum Boeken Thrillers en informatie
Thriller van de Maand Overzicht
Noorse Thrillers Overzicht
Nieuwe Thrillers 2016 Overzicht

Recensie: Theo Jordaan