Onze Vlaamse koersen Recensie Boek over de Vlaamse wielerklassiekers

Onze Vlaamse koersen Recensie Boek over de Vlaamse wielerklassiekers

001Boek-Bestellen

Onze Vlaamse koersen

Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen, Scheldeprijs, De Brabantse Pijl

  • Schrijvers: Mark Van Hamme, Rik van Walleghem, Stefaan Van Laere, Geert Vandenbon, René Vermeire (België)
  • Soort boek: wielerboek, fotoboek, sportboek
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschenen: 28 februari 2020
  • Omvang: 384 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Gebonden Boek Luxe Uitgave
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitmuntend)
  • Recensie boek: De geschiedenis van elke koers komt aan bod. Naast de historie is dit wielerboek een overvloed aan mooie, droevige en indringende verhalen over wielrenners die deelnamen aan de koers en aan bijzondere gebeurtenissen te vinden. Bovendien zijn in dit rijke boek prachtige foto’s uit heden en verleden opgenomen. Onmisbaar voor de liefhebbers van de koers en het rijke Vlaamse leven…lees verder >

Flaptekst van het boek over de Vlaamse wielerklassiekers

De Vlaamse voorjaarsklassiekers zijn al decennia een begrip in de wielerwereld. Ieder jaar wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar dé seizoensopener bij uitstek, de Omloop Het Nieuwsblad.

Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van die vroegste Vlaamse koers bundelde Flanders Classics in samenwerking met wielerauteurs Geert Vandenbon, Mark Van Hamme, Stefaan Van Laere, Rik Vanwalleghem en René Vermeiren de boeiendste verhalen en knapste beelden van zes wielerklassiekers van formaat.

In Onze Vlaamse koersen ontdek je de geheimen en geneugten achter de klassiekers die elke wielrenner op zijn palmares wil hebben. Dokker mee op de kasseien van de Haaghoek, de Paterberg en de Oude Kwaremont, en duik mee de koers in langs de meest legendarische ontsnappingen, valpartijen en overwinningen uit de geschiedenis.

Met speciale aandacht voor de heroïek, het drama en de triomfen van renners door de jaren heen is dit een lees- en kijkervaring om nooit te vergeten.

Bijpassende boeken en informatie