Pedro Brugada Ons hart recensie

Pedro Brugada Ons hart recensie

Ons hart

  • Auteur: Pedro Brugada (Belgje)
  • Soort boek: gezondheidsboek
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschijnt: 20 september 2023
  • Omvang: 300 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 25,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over het hart van Pedro Brugada

Een geëngageerde oproep om je (hart)gezondheid in eigen handen te nemen.

Vijf jaar geleden veroverde hartspecialist Pedro Brugada de boekenkasten met ‘Ons Hart’, opgevat als een onderhoudsboekje van ons meest ingenieuze orgaan. Zo bevlogen als hij toen pleitte voor meer hartscreenings, zo geëngageerd is hij vandaag om twee nieuwe, nog vaak onderbelichte thema’s op de kaart te zetten.

Ten eerste is dat het vrouwenhart, dat op tal van vlakken anders werkt dan het mannenhart. Zo wordt een hartinfarct bij vrouwen niet voorafgegaan door de bekende steken in de borst en pijn in de linkerarm, maar eerder door pijn in de bovenbuik, kaak, rug en maag. Helaas werden de symptomen bij vrouwen jarenlang minder onderzocht, waardoor heel wat hartaandoeningen onder de radar bleven. Een gebrek aan kennis waarmee Prof. Dr. Brugada nu komaf wil maken.

Daarnaast neemt hij het sportershart onder de loep in een tweede nieuw hoofdstuk, evenzeer een hot topic waarover recent heel wat boeiend onderzoek verscheen. Zo belicht hij de hartrisico’s van een ondoordachte training en de gevaren van supplementen voor sporters.

Verder werd de uitgave volledig geactualiseerd met nieuwe wetenswaardigheden: wat is de impact van long covid op het hart? Welke innovaties zijn er voor hartoperaties? Wat mogen we verwachten van de cardio-oncologie?

Een must-read voor zowel hartpatiënten als mensen met een gezond hart, die dat graag zo willen houden!

Prof. dr. Pedro Brugada is als hartspecialist verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Brussel en heeft zijn eigen medisch centrum in Aalst. Als cardioloog veroverde hij een plek in de geschiedenisboeken dankzij de ontdekking van het Brugada-syndroom, een van de meest voorkomende doodsoorzaken in Azië. Hij is al jarenlang de bekendste cardioloog van België en wordt veelvuldig gevraagd in zowel de geschreven pers als audiovisuele media.

Bijpassende boeken en informatie