Raoul De Groote – Parijs-Roubaix ★★★★

Raoul De Groote Parijs-Roubaix Recensie boek over Parijs-Roubaix de voorjaarsklassieker in het wielrennen. Raoul De Groote Paris-Roubaix boekbespreking en uitgebreide informatie.

Raoul De Groote Parijs-Roubaix Recensie en Informatie

Bij Uitgeverij Lannoo is in maart 2018 het boek over beruchte en beroemdste Franse wielerklassieker verschenen van Raoul De Groote Paris-Roubaix. Zodra het wielerboek gelezen is door één van onze redacteuren, kun je hier de Raoul De Groote Parijs-Roubaix Recensie en waardering lezen. Informatie over het boek is uiteraard nu al te vinden op deze pagina.

Raoul De Groote Parijs-Roubaix Recensie Boek

Parijs-Roubaix

De beroemdste verhalen over de keiklassieker

  • Schrijver: Raoul De Groote (België)
  • Soort boek: wielerboek
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschenen: maart 2018
  • Omvang: 328 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Waardering redactie: ★★★ (uitstekend)

Inhoud Raoul De Groote – Parijs Roubaix

Dokkerend over spekgladde kasseien richting Wallers of stof vretend op de Carrefour de l’Arbre, Paris-Roubaix kent vele gezichten, maar zelfs na meer dan 120 jaar spreekt l’Enfer du Nord nog steeds tot de verbeelding. In meer dan 100 stukjes – soms nostalgisch, soms episch – schetst Raoul De Groote de beleving op en langs de legendarische kasseistroken van wellicht de mooiste wielerklassieker ooit. Herbeleef het enthousiasme, de liefde voor de sport, de roes, de vermoeidheid en de teleurstelling van een wedstrijd die niemand onberoerd laat.

A Sunday in Hell Film over Parijs-Roubaix

In het boek wordt een aantal keren geproken over een documentaire van de Deense filmmaker en journalist Jurgen Leth, A Sunday in Hell uit 1976. Dit is één van de allerbeste wielerfilms ooit gemaakt.

Bijpassende Boeken en Informatie