Seb Falk De verlichte Middeleeuwen Recensie

Seb Falk De verlichte Middeleeuwen Recensie

De verlichte Middeleeuwen

Een ontdekkingsreis door de middeleeuwse wetenschap

  • Schrijver: Seb Falk (Engeland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Origineel: The Light Ages (2020)
  • Uitgever: Spectrum
  • Verschijnt: 5 november 2020
  • Omvang: 416 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook

Recensies en waardering van De verlichte Middeleeuwen

‘Een prachtig boek, dat even goed de obscure details van een monnik uit Hertfordshire tot leven brengt als de oneindige reikwijdte van ruimte en tijd verklaart. Verplichte kost voor iedereen die denkt dat de middeleeuwen een donkere tijd waren.’ Tom Holland

Flaptekst van het boek over de wetenschap in de Middeleeuwen

Wie geleerd heeft dat de middeleeuwen primitieve tijden waren, een periode van honderden jaren waarin mensen in barbaarse omstandigheden leefden en weinig kennis bezaten, zal deze visie na het lezen van dit boek volledig moeten herzien. Historicus Seb Falk toont ons dat de middeleeuwen juist een reeks intelligente, verlichte wetenschappers heeft voortgebracht.

Monnik Johannes Westwyk is onze gids op deze reis door de onderbelichte middeleeuwse wetenschap. Aan de hand van middeleeuwse teksten van zijn hand, laat Falk ons kennismaken met een breed scala aan wetenschappelijke vraagstukken waar geleerden als Johannes Westwyk over nadachten en mee worstelden.

Van het rekenen met Romeinse cijfers tot het ontcijferen van horoscopen, het genezen van ziekten en het navigeren op de sterren: maak kennis met de wetenschap zoals de middeleeuwse monniken die bedreven. Het resultaat is een fascinerend verhaal waarin je stap voor stap wordt meegenomen in het brein van de grootste en meest grensverleggende middeleeuwse wetenschappers.

Bijpassende boeken en informatie