Sofie Claerhout Dader onbekend Recensie

Sofie Claerhout Dader onbekend Recensie

Dader onbekend

Het y-chromosoom als sleutel tot onopgeloste moordzaken

  • Schrijfster: Sofie Claerhout (België)
  • Soort boek: true crime boek
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschijnt: 19 oktober 2022
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek van Forensisch geneticus Sofie Claerhout

Forensisch geneticus Sofie Claerhout kan daders identificeren aan de hand van het DNA van hun (verre) familieleden met haar internationaal bekroonde ‘CSY’-methode. Door een recente wijziging in de Nederlandse DNA-wet mag haar methode sinds kort in Nederland toegepast worden. Daarom werkt Sofie vaak samen met het Nederland Forensisch Instituut (NFI) om Nederlandse moordzaken op te lossen.

Moordenaars laten sporen na. En hoewel misdaadseries je doen geloven dat die je een-twee-drie naar de dader leiden, is de werkelijkheid veel complexer. Wanneer een dader DNA achterlaat op een crime scene, kunnen speurders dat toetsen aan het DNA van verdachten en veroordeelden. Is er geen identieke match en zijn er geen andere mogelijkheden? Dan lonkt de stempel ‘cold case’. Maar wat betreft geneticus Sofie Claerhout zijn er dan absoluut nog andere mogelijkheden.

Dader onbekend dompelt je onder in meer dan twintig Nederlandse en Belgische moordzaken, waaronder de moord op Marianne Vaatstra in Veenklooster, de baby die levend gevonden werd in Amsterdam en de moord op Nicky Verstappen in de Brussummerheide. Het boek neemt je mee naar de donkere wereld van forensisch onderzoek, met als lichtpuntje de verbeten missie van een jonge wetenschapper: geen dader onbekend.

Sofie Claerhout is gefascineerd door genetica en gedreven door rechtvaardigheid. Als het aan haar lag, dan ging geen enkele moordenaar nog vrijuit. Als eerste Belgische doctor in de forensische genetica doet zij onderzoek naar het mannelijk Y-chromosoom, waarmee ze vastgelopen moordzaken kan oplossen.

Bijpassen de boeken en informatie