Tosca Menten Dummie de Mummie en het geheim van Toemsa Recensie

Tosca Menten Dummie de Mummie en het geheim van Toemsa Recensie Waardering en Informatie. in novermber 2017 is het negende deel van Dummie de Mummie Het geheim van Toemsa verschenen. Op deze pagina kun je de Tosca Menten Dummie de Mummie Het geheim van Toemsa recensie waardering en informatie over het boek lezen.

Tosca Menten Dummie de Mummie en het geheim van Toemsa Recensie

Het geheim van Toemsa is in 2017 uitgekomen bij Uitgeverij Van Gooren al weer het negende boek in de Dummie de Mummie serie. Schrijfster Tosca Menten heeft een ontzettend beeldende stijl, en dat is ook in dit boek weer helemaal top. Dummie is weer de heerlijke onaangepaste held als altijd.

Tosca Menten Dummie de Mummie en het geheim van Toemsa Recensie

Een wonder-krokodil?

Dummie en Goos ontmoeten tijdens een schoolreisje Hamid, de jonge krokodillenverzorgen. Tot groot verdriet van Hamid moet zijn grote vriend, de krokodil Toemsa weg. Toemsa is anders dan de andere krokodillen, Hamid kent hem al van kleins af aan. De dierentuin houdt een wedstrijd tussen de verzorgers; wie kan zijn of haar dieren de mooiste kunsten laten zien? Sep, zoon van de directeur is grote favoriet met zijn zeeleeuwen en walrus. Hamid doet niet mee, wat kan een krokodil nu helemaal? Totdat blijkt dat Dummie een wel heel bijzonder effect op Toemsa heeft. Zou het lukken om ook mee te doen aan de parade?

Dummie de Mummie is een gouden formule die altijd werkt!

Met Dummie de Mummie heeft Tosca een briljant personage gecreëerd. Hij doet lekker waar hij zelf zin in heeft, neemt geen blad voor de mond en zijn verbastering van de Nederlandse taal is al komisch op zich. In feite verlopen alle boeken een beetje hetzelfde: Dummie wil iets, vaak herinnert hij zich wat van vroeger. De vader van Goos is eigenlijk altijd eerst tegen, maar gaat uiteindelijk overstag. Goos doet zijn best om te zorgen dat Dummie niet in al te erge problemen komt, en heeft soms een beetje een loyaliteitsconflict. Moet hij eerlijk zijn naar zijn vader, of trouw zijn aan zijn vriend. Goos laat heel mooi zien dat vaak voor beide partijen wat te zeggen. Is. En uiteindelijk komt het goed. Gouden formule, niks meer aan doen!

Perfect boek als je wilt lachen en het ook een beetje spannend moet zijn

Genoten van dit boek, net als alle andere Dummie de Mummie boeken! Perfecte boeken als je zin hebt in iets leuks, als je wilt lachen, en het ook een beetje spannend moet zijn. Tosca Menten mengt daar de mysterieuze Oudheid van het Oude Egypte perfect tussen, zodat het ook nog geheimzinnig wordt. Tosca Menten Dummie de Mummie en het geheim van Toemsa is gewaardeerd met ★★★ (uitstekend).

Recensie van Jolien Dalenberg

Tosca Menten – Dummie de Mummie en het geheim van Toemsa

Dummie de Mummie deel negen

 • Titel: Dummie de Mummie en het geheim van Toemsa
 • Schrijfster: Tosca Menten (Nederland)
 • Tekeningen: Elly Hees
 • Soort boek: avonturenboek, jeugdboek
 • Leeftijd: 10+ jaar
 • Uitgever: Van Goor
 • Verschenen: november 2017
 • Omvang: 284 pagina’s
 • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
 • Prijs: € 14,99 / € 9,99
 • Waardering★★★ (uitstekend) Jolien Dalenberg

Bijpassende Boeken en Informatie