Els Depuydt Mia Recensie

Els Depuydt Mia Recensie

Els Depuydt Mia Recensie Recensie Roman
Els Depuydt is een Vlaamse schrijfster die voordat ze de psychologische roman Mia schreef een drietal thrillers publiceerde met schrijver Herbert De Paepe. En Mia is een geslaagde poging van Els Depuydt om solo een literaire psychologische roman te schrijven. Mia een vrouw van rond de veertig woont in Brussel waar ze werkt bij een telemarketingbureau. Ze heeft hier een bestaat opgebouwd waarin ze afstand heeft genomen van haar verleden en jeugd in een dorp in West-Vlaanderen. Echter door een aantal heftige gebeurtenissen wordt ze geconfronteerd met een onverwerkt en heftig verleden.

Een boeiende roman over een vrouw worstelt met heden en verleden
De opbouw van de roman verraad wel een beetje het verleden van Els Depuydt als thrillerschrijfster. Flashback uit haar jeugd in het dorp Houtvoorde in West-Vlaanderen worden afgewisseld met met gebeurtenissen en ervaringen in het heden en gelardeerd met herinneringen uit haar studententijd in Gent. De roman heeft een spanningsboog die naar het einde toe verder opbouwt en de lezer uitnodigt om verder te willen lezen. Wat heeft ertoe geleid dat Mia is wie ze is? En welke gebeurtenissen hebben ervoor gezorgd dat het verleden nog steeds zo’n bepalende rol spelen in wie Mia nu is. Els Depuydt is erin geslaagd een boeiende psychologische roman te schrijven over een zelfstandige vrouw die desondanks worstelt met heden en verleden. De opbouw van het boek doen denken aan een thriller. Elementen van de opbouw van een goede thriller het lezen waard maken, zijn zeker terug te vinden in het boek. Maar een echte thriller is Mia van Els Depudt niet. Is dat jammer> Zeker niet want Els Depuydt heeft met Mia een boeiende roman geschreven die het lezen zeker waard is en wordt beoordeeld met +++ (zeer goed).

ELS DEPUYDT – MIA INFORMATIE
– Titel: Mia
– Schrijfster: Els Depuydt ♀ (België)
– Soort boek: psychologische roman
– Verschenen: 13 maart 2017
– Uitgever: Vrijdag Uitgeverij
– Omvang: 192 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,95 / € 9,99
– Oordeel redactie: +++ (zeer goed) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Els Depuydt – Mia
Mia Bonny, net veertig geworden, is medewerkster in een callcenter. ze heeft na haar studies het kleinburgerlijke Houtvoorde achter zich gelaten en heeft in het verre Brussel een comfortabele cocon rond zich geweven. Ee onverwachte gebeurtenis confronteert haar met het verleden waarvoor ze op de lucht was. Slaagt ze er nu wel in zich van de kudde af te keren en haar keuzes van toen recht te zetten? Een psychologische roman over individu versus gemeenschap, de plicht in medeplichtigheid, de gevolgen van banale beslissingen.

Bijpassende Boeken en Informatie
De Paepe & Depuydt Highway 245 Recensie
Nieuwe Boeken Maart 2017
Vlaamse Schrijfsters Boeken en Informatie