Suse van Kleef Biografie Tim Visser Recensie

Suse van Kleef Biografie Tim Visser Recensie

Suse van Kleef Biografie Tim Visser Recensie

Suse van Kleef Biografie Tim Visser Recensie. In februari 2018 is bij Uitgeverij Voetbal Inside de biografie van Tim Visser, de beste Nederlandse rugbyer ooit verschenen. De biografie is geschreven door Suse van Kleef. Tim Visser is de meest succesvolle Nederlandse rugbyspeler tot nu toe. Afkomstig uit een gezin waarin sport een belangrijke plaats inneemt, zijn vader speelde in het Nederlandse rugbyteam en zijn moeder speelde korfbal op een hoog niveau, schopte Tim Visser het tot prof-rugbyer en werd hij zelfs international in het nationale rugbyteam van Schotland.

Geslaagd portret van de beste Nederlandse rugbyer ooit

Suse van Kleef, correspondent van de NOS en het AD in het Verenigd Koninkrijk schreef een geslaagd en boeiend portret van Tim Visser. Ze volgde zijn verrichtingen tijdens het seizoen 2017-2017, sprak een aantal keren uitgebreid met de rugbyer en belangrijke personen in zijn directe omgeving. Het boek past uitstekend in de reeks boeken waarop Uitgeverij Voetbal Inside het patent heeft. Ook Tim Visser is een kleurrijke sporter met scherpe randjes. Dat maakt het boek interessanter en leuker om te lezen. Suse van Kleef, die zelf op hoog niveau gevoetbald heeft, heeft gekozen voor een bijna antropologische benadering. Wat een prima keuze is omdat de wereld van het professionele en internationale rugby voor de gemiddelde Nederlander zeer exotisch is. Ze slaagt er uitstekend in om aan de hand van het verhaal van Tim Visser een inkijkje te bieden in de fascinerende wereld van het professionele rugby. De soms bijzondere tradities in het rugby, het macho-gedrag, de keiharde trainingen, de uitspattingen en drankgelagen en de liefde van de Schotten en Engelsen voor het rugby, alles passeert de revue. Suse van Kleef Tim Visser is gewaardeerd met ★★★★★ (zeer goed).

Recensie van Theo Jordaan

Suse van Kleef – Tim Visser
Flying Dutchman in Schotland

– Titel: Tim Visser. Flying Dutchman in Schotland
– Schrijfster: Suse van Kleef (Nederland)
– Soort boek: biografie, portret, sportboek
– Uitgever: Voetbal Inside
– Verschenen: februari 2018
– Omvang: 288 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99 / € 9,99
– Waardering: ★★★★★ (zeer goed) Theo Jordaan

Inhoud Suse van Kleef Biografie Tim Visser

Beroemd in het buitenland, anoniem in eigen land. Tim Visser is de beste Nederlandse rugbyer ooit, maar speelt voor Schotland. Het verhaal van een jongen met een enorm talent die kiest voor het avontuur en via een kostschool in Engeland de stap maakt naar het betaald rugby in Newcastle. Door een transfer naar een topteam in Edinburgh groeit hij uit tot een belangrijke speler in het Schotse Rugby. Een boek over keiharde kleedkamerwetten en rugbytradities. Over een ‘hooligans game played by gentlemen’, over drank en het doodslaan van konijntjes op trainingskamp. Maar ook over topsport, offers brengen, sportief succes en geld.

Bijpassende Boeken en Informatie

Voetbal Inside Boeken
Nieuwe Boeken over Sport