Willy van der Griendt Daten voor gevorderden recensie

Willy van der Griendt Daten voor gevorderden recensie

Daten voor gevorderden

Hoe ik tal van mannen ontmoette en mezelf tegenkwam

  • Auteur: Willy van der Griendt (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
  • Verschijnt: 7 mei 2024
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 21,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over daten van Willy van der Griendt

Actrice en schrijfster W. pronkte op haar 73e in badpak op de cover van de Libelle en leidde altijd een avontuurlijk en druk leven, maar die grote, allesomvattende liefde die haar tot het einde der tijden zou vergezellen heeft ze nog niet gevonden. Sinds een aantal jaar begeeft ze zich – met gezonde tegenzin – op het online datingpad. Ze valt van de ene date in de andere, de mannen die ze ontmoet zijn afwisselend leuk, bizar en buitengewoon gênant, maar de ware zit er niet tussen. Toch geeft ze niet op, want het idee dat een algoritmische toevalstreffer haar toch ineens ten deel valt werkt als een verslavend levenselixer: hij moet toch ergens zijn, die leuke, maatschappelijk geëngageerde, slimme, knappe, vrijgevochten en welbespraakte man?

Tijdens W.’s zoektocht naar een geestverwant die net als zij is gevormd door de roemruchte jaren zeventig wordt ze meer en meer geconfronteerd met de vraag: aan welke voorwaarden moet mijn toekomstige partner voldoen en wat zegt die wensenlijst over mij?

Daten voor gevorderden is het tragikomische verhaal van een zoektocht naar echte liefde wanneer je alles in je leven al voorbij hebt zien komen.

Willy van der Griendt Daten voor gevorderden recensie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van Daten voor gevorderden, het nieuwe boek van Willy van der Griendt, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

illy van der Griendt (1950) studeerde pedagogiek. Na een korte carrière in de reclassering waarbij ze werkte met jonge boefjes maakte ze een radicale switch naar een zangopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (1986). Van der Griendt speelde in een groot aantal toneelstukken, televisieseries en films. Daarnaast heeft ze altijd veel geschreven, zowel voor zichzelf (theater, liedteksten en haar one woman-shows) als in opdracht (events, bedrijven en nonprofitorganisaties). Tot 2019 werkte ze als docent en coach voor het roc, waar zij een televisiescenario over heeft geschreven. De laatste tijd legt ze zich toe op het schrijven over haar eigen levenservaringen en schrijft ze columns voor het weekblad Margriet.

Bijpassende boeken