Andreas Norman Stille oorlog Recensie ★★★ Zweedse thriller

Andreas Norman Stille oorlog Zweedse thriller ★★★

Andreas Norman Stille oorlog Recensie Zweedse Thriller
Stille oorlog is de eerste thriller in Nederlandse vertaling van de Zweedse schrijver Andreas Norman. Zoals zo vaak met Scandinavische thrillers is ook Stille oorlog vakkundig geschreven en spannend. Andreas Norman heeft gekozen voor een bijna klassiek te noemen spionageroman waarin de strijd tussen twee geheime diensten centraal staat; de Zweedse geheime dienst en de Britse MI6. Een originele invalshoek omdat het hier twee landen betreft die veelal als bondgenoten naar de buitenwereld opereren.

Vakkundige spionagethriller met een spannende en originele invalshoek

Vooral de invalshoek van Stille oorlog kun je origineel noemen. De Zweedse spion Bente Jensen is erin geslaagd om een UBS-stick met zeer belastende informatie in handen te krijgen. Het gaat om de wijze waarop de Britse geheime dienst op een geheime locatie in de buurt van de Turks-Syrische grens informatie van gevangen genomen strijders probeert los te krijgen. Echter de Britse geheime dienst weet dat Bente over de USB-stick beschikt. De contraspionage die hierop volgt raakt Bente rechtstreeks en direct in haar privé-leven en zal alles op zijn kop zetten. Haar man en zoons die nauwelijks of niet op de hoogte zijn van haar werk als spionne in Brussel worden meegesleurd door het conflict tussen de beide geheime diensten met alle gevolgen van dien. Andreas Norman is erin geslaagd om een strak geregisseerde spionagethriller te schrijven. De karakters komen goed tot leven en spanning wordt goed opgebouwd. Alhoewel Stille oorlog niet het niveau haalt van de spionageromans van John Le Carre klinken de echo’s van deze meesterschrijver wel op een positieve zin door in deze thriller. Stille oorlog is een prima geschreven, spannende thriller die verwachtingen wekt voor toekomstige boeken. Andreas Norman – Stille oorlog is gewaardeerd met ★★★★★ (uitstekend).

Recensie van Theo Jordaan

ANDREAS NORMAN – STILLE OORLOG

– Titel: Stille oorlog
– Schrijver: Andreas Norman (Zweden)
– Soort boek: spionagethriller, Zweedse thriller
– Origineel: De otroga
– Nederlandse vertaling:
– Uitgever: Karakter Uitgevers
– Verschenen: 15 februari 2018
– Omvang: 288 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99
– Waardering: ★★★★★ (zeer goed) Theo Jordaan

Flaptekst Andreas Norman Stille oorlog
Wie kun je nog vertrouwen als je grote geliefde misschien wel je grootste vijand is? Bente Jensen, een Zweedse spion werkzaam in Brussel, in het hart van Europese Unie, weet wat het is om in een leugen te leven. Als ze een duister geheim in haar eigen familie ontdekt, stort haar wereld in. Stille oorlog is een briljante thriller over leugens en macht, verraad en liefde. Een verhaal van zinderende spanning en huiselijke beproevingen, doorspekt met dat beklemmende gevoel uit spionagethrillers.

Bijpassende Boeken en Informatie

Nieuwe Zweedse Thrillers
Nieuwe Thrillers 2018