A.C. Grayling – De geschiedenis van de filosofie

A.C. Grayling De geschiedenis van de filosofie recensie en informatie over de inhoud van dit standaardwerk. Op 22 augustus 2019 verschijnt bij Uitgeverij Spectrum het omvangrijke boek De geschiedenis van de filosofie van de Engelse schrijver A.C. Grayling.

A.C. Grayling De geschiedenis van de filosofie Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je hier de recensie en waardering lezen. Ook besteden we aandacht aan de waardering die anderen aan het boek geven. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het boek De geschiedenis van de filosofie van A.C. Grayling. lezen.

A.C. Grayling De geschiedenis van de filosofie Recensie en Informatie

De geschiedenis van de filosofie

  • Schrijver: A.C. Grayling (Engeland)
  • Soort boek: filosofisch boek, geschiedenisboek
  • Origineel: The History of Philosophy (juni 2019)
  • Uitgever: Spectrum
  • Verschijnt: 22 augustus 2019
  • Omvang: 816 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Waardering:

Inhoud van het boek De geschiedenis van de filosofie

De geschiedenis van de filosofie is een waar epos: de ontdekking van de ideeën, inzichten en leringen van de meest creatieve denkers in de geschiedenis. Maar sinds de publicatie van Bertrand Russell’s standaardwerk Geschiedenis van de westerse filosofie in 1945 is er niet meer zo’n allesomvattend werk meer verschenen over de geschiedenis van deze intellectuele reis. Met De geschiedenis van de filosofie brengt filosoof en hoogleraar A.C. Grayling daar verandering in.

Met zijn kenmerkende helderheid en finesse neemt hij de lezer mee van de wereldbeschouwingen en moralen van voor Boeddha, Confucius en Socrates, langs de christelijke overheersing van het Europese gedachtegoed, naar de renaissance en de verlichting, tot aan Nietzsche, Sartre en de filosofie van vandaag de dag. En aangezien de geschiedenis van de filosofie niet compleet is zonder de grote filosofische stromingen uit India, China en de Perzisch-Arabische wereld geeft hij ook hiervan een gedetailleerd overzicht.

Grayling behandelt een breed scala aan onderwerpen, waaronder de metafysica, ethiek, esthetiek en logica. Dit doet hij aan de hand van het gedachtegoed van een groot aantal befaamde filosofen evenals minder bekende maar zeer invloedrijke denkers. Tevens gaat hij dieper in op de vraag wat we van dit geheel aan stromingen hebben geleerd, én op welke vlakken we nog vooruitgang kunnen boeken. Het resulteert in een toegankelijke maar complete geschiedenis die de ogen doet openen.

Waardering Boek

‘Als er iets bestaat als de Briste variant van “De denker”, dan is dat zonder twijfel A.C. Grayling.’ The Times

‘Vijf minuten hierin lezen leidt de hele dag tot interessante overpeinzingen.’ Independent

Bijpassende Boeken en Informatie