Alexander Schwarz Het IJsland van Indriðason Recensie

Alexander Schwarz Het land van Indridason Recensie Waardering en Informatie. Op 7 mei 2018 is bij Uitgeverij Q het boek Het IJsland van Indriðason van Alexander Schwarz verschenen. Op deze pagina kun je Alexander Schwarz Het IJsland van Indriðason recensie waardering en informatie over de inhoud het boek lezen.

Alexander Schwarz Het IJsland van Indridason Recensie

Alexander Schwarz Het IJsland van Indridason Recensie

Arnaldur Indriðason is de best verkopende IJslandse schrijver. Zijn thrillers zijn wereldwijd inmiddels miljoenen keren verkocht. Ook in Nederland kan Indriðason op een groot aantal liefhebbers. En niet alleen dat, zelfs de kritiek is over het algemeen lovend over zijn werk. Zijn werk is voor het Nederlandse taalgebied ontdekt door Alexander Schwarz. Hij is oprichter van Uitgeverij Signatuur en stond aan de basis van Uitgeverij Q die tegenwoordig de boeken van  Arnaldur Indriðason uitgeeft. In de loop van de jaren is hij bevriend geraakt met de schrijver en woont zelfs een gedeelte van het jaar op IJsland.

De liefde voor IJsland en Indriðason overtuigend gecombineerd

In Het IJsland van Indriðason heeft Alexander Schwarz de liefde voor IJsland en het werk van de schrijver gecombineerd. Aan de hand van de vele boeken vertelt hij verhalen over de plekken en plaatsen die erin figureren. Op deze wijze is Schwarz erin geslaagd om een soort van alternatieve reisgids van IJsland te maken. Een reisgids die je zelfs van voor naar achter gewoon kunt lezen. Daarbij slaagt hij er ook in om een beeld te schetsen van Arnaldur Indriðason. De liefhebber van zijn boeken krijgt zo een nog beter begrip. Zelfs als je nog nooit een boek van de hand van Indriðason hebt gelezen, is het lezenswaardig. Vooral als je meer te weten wilt komen over de IJslanders, wat hen drijft en wat hun heeft gevormd is Het IJsland van Indriðason een mooie bron van informatie. Alexander Schwarz – Het IJsland van Indriðason is gewaardeerd met ★★★★★ (zeer goed).

Recensie van Theo Jordaan

Alexander Schwartz – Het IJsland van Indriðason

  • Titel: Het IJsland van Indriðason
  • Schrijver: Alexander Schwartz
  • Soort boek: IJsland reisboek, reisverhalen
  • Uitgever: Uitgeverij Q
  • Verschenen: 7 mei 2018
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering★★★★★ (zeer goed) Theo Jordaan

Flaptekst Alexander Schwarz – Het IJsland van Indriðason

Het IJsland van Indriðason voert de lezer langs belangrijke plekken die het decor vormen in de boeken van veelbekroond thrillerschrijver Arnaldur Indriðason. Wandel door het pittoreske Reykjavík en reis onder andere naar het nationale park Þingvellir, de Westfjorden, de oude militaire basis bij Keflavík en uiteraard de onheilbrengende berg Harðskafi in de Oostfjorden, waar het grote drama rond inspecteur Erlendur en zijn broer zich afspeelt. Quotes van Indriðason zelf, achtergrondinformatie over IJsland en prachtige foto’s maken het geheel af. Een sfeervolle literaire reisgids, om mee te nemen naar IJsland of om thuis van te genieten.

Arnaldur Indriðason Informatie

Bijpassende Boeken en Informatie