Alicja Gescinska – Apate spreekt

Alicja Gescinska Apate spreekt Recensie en informatie over de inhoud van het nieuwe boek van de Pools-Belgische schrijfster en filosofe. Op 18 januari 2022 verschijnt bij uitgeverij De Bezige Bij de tekst van het toneelstuk Apate spreekt van de Pools-Belgische schrijfster Alicja Gescinska.

Alicja Gescinska Apate spreekt recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van de toneeltekst Apate spreekt. Het boek is geschreven door Alicja Gescinska. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van de Pools-Belgische filosofe en schrijfster Alicja Gescinska.

Alicja Gescinska Apate spreekt Recensie

Apate spreekt

  • Schrijfster: Alicja Gescinska (Polen, België)
  • Soort boek: theatertekst
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 18 januari 2022
  • Omvang: 64 pagina’s
  • Prijs: € 7,5- – € 12,50
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het nieuwe boek van Alicja Gescinska

De godin van de leugen en de misleiding keert terug op aarde om de mensheid aan te spreken. Apate is het beu om alsmaar beschimpt en verwenst te worden. De leugen zou niet deugen, en wordt zelfs als het grootste kwaad bezien. Zij zou de reden zijn voor corrupte politiek, gebroken liefdes, ontwrichte samenlevingen. Maar is dat werkelijk zo? Hoe zouden onze levens eruitzien zonder de mogelijkheid om elkaar te misleiden? Op scherpe wijze fileert Apate het menselijke onvermogen om de leugen naar waarde te schatten. Nu eens misprijzend, dan weer vol mededogen gaat ze tekeer tegen de mensheid die de waarheid verafgoodt. Ze legt uit waarom onze blinde focus op waarheid, wetenschap en rationaliteit het leven verziekt. Ze schudt ons wakker, schuurt tegen onze gangbare opvattingen en licht toe waarom de leugen van alle deugden de meest onderschatte is. Apate spreekt is een aangrijpende en urgente theatermonoloog over de leugen als deugd.

Bijpassende boeken en informatie