Craig Strete De dronken detective

Craig Strete - De Dronken Detective Recensie Informatie

Craig STrete – De Dronken Detective Recensie Informatie
De Amerikaans Indiaanse schrijver Craig Strete is een avontuurlijke schrijver die al veel verschillende genres heeft uitgeprobeerd. Met De Dronken Detective (My Gun Is Not so Quick) heeft hij nu een “hard-boiled” detectiveroman geschreven. En met succes. Hij is erin geslaagd om een originele, levendige, humoristische en spannende detectiveroman te schrijven die volledig recht doet aan de kwaliteit die het genre kan hebben.

Een spannende, originele en goed geschreven detectiveroman
De hoogzwangere Lynne Michelle verzoekt privédetective Jack haar verdwenen man op te sporen. Jack is zijn werk als privédetective eigenlijk meer dan zat en probeert zich staande te houden door zijn ellende in alcohol te verdrinken. Desondanks neemt hij de opdracht aan en vanaf dat moment komt het onwaarschijnlijke duo in een achtbaan van gebeurtenissen terecht. Ze worden achtervolgd door brute mannen die het op het leven van Lynne Michelle hebben voorzien, worden geconfronteerd met gewelddadige, vaak domme politieagenten, maar weten, zij het niet zonder letsel en met veel geluk veel van de aanslagen te overleven. De Dronken Detective is eigenlijk een lange achtervolging en roadtrip die dagenlang duurt en zich afspeelt binnen de grenzen van de stad Loa Angeles. Sterker nog je kunt de roman op een aparte manier misschien wel zien als een ode aan de stad.

De Dronken Detective een ware aanwinst voor het genre!
Vanaf de eerste zin weet Craig Strete je in het verhaal te trekken. Zijn taalgebruik is beeldend en de lengte van de zinnen en het ritme van de taal en, niet te vergeten, de ironie waarmee de roman is doorspekt, maken het een waar genoegen om te lezen. Het is Craig Strete gelukt om de onwaarschijnlijke gebeurtenissen waarmee twee hoofdpersonen worden geconfronteerd op een pakkende, humorvolle, geloofwaardige en soms zelfs tedere wijze te beschrijven. In De Dronken Detective komt alles samen wat een goede detectiveroman moet hebben. De detectiveroman van Craig Strete – De Dronken Dectective is een ware aanwinst voor het genre en krijgt ++++ (uitstekend)

– Titel: De dronken detective
– Schrijver: Craig Strete (Verenigde Staten)
– Genre: detective, misdaadroman
– Origineel: My Gun Is Not so Quick
– Nederlandse vertaling: Irma van Dam
– Verschenen: 27 oktober 2016
– Uitgever: In de Knipscheer
– Omvang: 320 pagina’s
– Uitgave: Paperback
– Prijs: € 19,50
– Bijzonderheden: Thriller van de Maand
– Oordeel redactie: ++++ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

Inhoud en flaptekst Craig Strete De Donken Detective
‘Mijn spiegelbeeld trilde. Mijn neus, ooit gebroken door een dankbare cliënt, was nog altijd scheef maar zat nog wel zo’n beetje in het midden van mijn gezicht. Het zag er zelfs naar uit dat ik voor de verandering eens dicht genoeg bij een scheermes had gestaan.’
Privédetective Jack is het speuren zat, maar ook hij moet zijn rekeningen betalen. Alcohol houdt hem op de been en vult het peilloos diepe gat waarin hij al tijden dreigt te vallen. Totdat de hoogzwangere Lynne Michelle voor zijn bureau verschijnt. Haar man is spoorloos verdwenen en ze heeft zojuist een aanslag op haar leven overleefd. De politie van Los Angeles doet niks. Ze vermoedt een verband, maar welk? En of drankorgel Jack nou die reddende engel is?
‘Weet u zeker dat u een detective bent?’ vroeg ze ten slotte, terwijl ze haar laatste tranen afveegde. ‘U klinkt gestoord.’
Wie meent het detectivegenre wel zo’n beetje te kennen, wordt bij lezing van De dronken detective in een ontnuchterend fris bad gedompeld. Schietpartijen, achtervolgingen, dood en verderf – túúrlijk, het zit er allemaal in, maar nu eens opgeschreven in een grove mengeling van weemoed en ironie, uit de losse pols besprenkeld met subtiel schrijnende humor. De onvervalste handtekening van omnistylist Craig Strete.

Bijpassende Boeken en Informatie
Amerikaanse Schrijvers Schrijfsters Boeken en Informatie
Thriller van de Maand Overzicht
Nieuwe Thrillers 2016 Overzicht