Amsterdam door de ogen van Carel Willink Boek

Amsterdam door de ogen van Carel Willink boek van Rémon van Gemeren recensie en informatie. Op 2 november 2021 verschijn bij uitgeverij WBOOKS het boek over Carel Willink en Amsterdam, geschreven door Rémon van Gemeren.

Amsterdam door de ogen van Carel Willink boek recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van het Amsterdam door de ogen van Carel Willink. Het boek is geschreven door Rémon van Gemeren. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit kunstboek.

Amsterdam door de ogen van Carel Willink Boek Recensie

Amsterdam door de ogen van Carel Willink

Wandel mee door de wereld van Willink

  • Schrijver: Rémon van Gemeren (Nederland)
  • Soort boek: kunstboek
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschijnt: 2 november 2021
  • Omvang: 112 pagina’s
  • Prijs: € 22,50 – € 27,50
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst boek over Carel Willink van Rémon van Gemeren

Vanuit zijn vertrouwde Amsterdamse atelier aan de Ruysdaelkade bezag kunstenaar Carel Willink (1900-1983) de wereld. In Amsterdam door de ogen van Carel Willink ontdekken we de plekken waar Willink woonde, werkte en inspiratie vond voor zijn iconische werken. Wandel mee met zijn biograaf Rémon van Gemeren door het gebied rondom het Rijksmuseum waar Willink bijna zijn hele leven thuiskwam. Het boek bevat foto’s gemaakt door Sylvia Willink en wordt uitgegeven door WBOOKS.

Met veel toewijding en plezier schilderde Carel Willink de schoonheid van de zichtbare wereld. Juist dat wat mooi was, gaf hem houvast in het leven dat hem zwaar viel. Zijn somberheid, angst en pessimisme contrasteren met zijn liefde voor zijn omgeving. Kijk in Amsterdam door de ogen van Carel Willink samen naar de kunst van Willink en het Amsterdam van nu. Ontdek al struinend hoe Willink speelde met de werkelijkheid en zijn fantasie de ruimte gaf om de wereld op zijn manier in te kleuren. Aan de hand van vele foto’s en de schilderijen die hij ervan maakte, ontdekken we het uit zijn tomeloze verbeelding ontsproten Amsterdam.

Rémon van Gemeren studeerde Nederlands. Hij is sinds 2007 docent Nederlands op het Johan de Witt Gymnasium in Dordrecht. Hij schreef een biografie over Jan Mankes, uitgegeven door WBOOKS. Van Gemeren werkt aan een biografie over Carel Willink.

Bijpassende boeken en informatie