Andrew Roberts – George III

Andrew Roberts George III biografie recensie en informatie over de inhoud van het boek. Op 25 februari 2022 verschijnt bij uitgeverij Prometheus de Nederlandse vertaling van The Last King of America, de biografie van George III, geschreven door Andrew Roberts.

Andrew Roberts George III recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van George III, Het leven van de meest onbegrepen koning van Engeland. Het boek is geschreven door Andrew Roberts. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van deze biografie van koning George III, geschreven door de Britse historicus en schrijver Andrew Roberts.

Andrew Roberts George III biografie recensie

George III

Het leven van de meest onbegrepen koning van Engeland

  • Schrijver: Andrew Roberts (Engeland)
  • Soort boek: biografie
  • Origineel: The Last King of America (2021)
  • Nederlandse vertaling: Mario Molegraaf
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 25 februari 2022
  • Omvang: 880 pagina’s
  • Prijs: € 47,50 – € 52,50
  • Uitgave: gebonden boek
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van de biografie van de Engelse koning George III

De meest onbegrepen koning van Engeland was zonder twijfel George III, die regeerde van 1760 tot 1820 – op dat moment een absoluut record, later alleen nog verbeterd door Victoria en Elizabeth II. Men kent hem hooguit als de koning die de Amerikaanse koloniën verloor en de laatste jaren van zijn leven krankzinnig was. Ten onrechte, aldus Andrew Roberts. Hij geeft in deze schitterende biografie, op grond van honderdduizenden pagina’s niet eerder bestudeerde documenten, een geheel ander beeld van de vorst: George III was een wijze, welwillende en zelfs verlichte vorst, die werd geteisterd door sluwe vijanden, incompetente ministers, een slopende psychische ziekte en ook veel pech.

Historicus Andrew Roberts verwierf ook in Nederland en België een trouwe lezersschare met zijn biografieën van Napoleon en Churchill. Voor al die lezers is er nu George III, een geweldig geschreven boek over een fascinerende koning – en over een belangrijk tijdsgewricht. Het werd in Engeland uitgeroepen tot boek van het jaar door onder meer The Times, The Daily Telegraph, TLS en The Spectator.

Andrew Roberts(1963) is een van de bekendste en productiefste historici van Engeland, die ook in Nederland diepe indruk maakte met zijn baanbrekende biografieën Napoleon de Grote en Churchill.

Bijpassende boeken en informatie