Ari Deelder – ABCDeelder

Ari Deelder ABCDeelder recensie en informatie boek over Jules Deelder. Op 1 juli 2022 verschijnt bij uitgeverij De Bezige Bij dit boek over Jules Deelder, geschreven door zijn dochter Ari.

Ari Deelder ABCDeelder recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van ABCDeelder, Uit de overvolle magazijnen van Jules. Het boek is geschreven door Ari Deelder. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek over schrijver en dichter Jules Deelder, geschreven door zijn dochter Ari..

Ari Deelder ABCDeelder Recensie boek over Jules Deelder

ABCDeelder

Uit de overvolle magazijnen van Jules

  • Schijfster: Ari Deelder (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 1 juli 2022
  • Omvang: 112 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 22,99
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over Jules Deelder

‘Waar je niet bij bent gebeurt niet’, was een van de vele levensmotto’s van Jules Deelder, dichter, performer, drummer, nachtburgemeester en icoon. Virtuoos en onvoorwaardelijk leefde hij in het middelpunt van het heelal. Met dezelfde kracht als haar vader heeft Ari Deelder zich opgeworpen als biograaf. Langzaam maar zeker vindt ze haar weg in de tot de nok toe gevulde magazijnen met uitpuilende archieflades, stapels dozen en overvolle kasten. Het is een archief vol rariteiten, memorabilia, foto’s, platen, brillen, horloges, kostuumpakken, aanstekers en andere verzamelingen. Jules’ lades liggen vol beschreven papiertjes, onbetaalde rekeningen, niet-ontwikkelde foto’s, herinneringen, dreigbrieven, schetsen, eerste en laatste pagina’s van verschillende verhalen, sinterklaasgedichten, tapes en vreemde collecties. Het ABCDeelder is een greep uit het nog lang niet volledig uitgezochte archief, waarbij de items zijn geordend volgens de letters van het alfabet. Het geeft een prachtig inkijkje in het universum van J.A. Deelder.

Ari doet de naam Deelder eer aan, de begeleidende teksten die zij bij de objecten schreef zijn scherp, gevat en ontroerend en soms even zwart als het zwartste zwart van haar vader.

Bijpassende boeken en informatie